УКР РУС

"Була класична гра 90-х": наставник Динамо U-19 виділив головні фактори погрому Бенфіки

14 вересня 2021 Читать на русском

Головний тренер Динамо U-19 Ігор Костюк оцінив переможний матч у Юнацькій лізі УЄФА проти однолітків Бенфіки (4:0).

"Напевно, така перемога – це найкращий подарунок для тренера. Поки що традицію перемагати у мій день народження не змінюємо. Хлопцям велика подяка за те, що вони почули мене і зробили все, про що ми з ними домовлялися. Хлопці повністю дотрималися плану на гру, чітко розуміли, як буде грати суперник, хоча про них було мало інформації. В принципі, у Бенфіки всі команди грають за однаковою схемою, і ми до цього були готові. Раді, що забили чотири м'ячі і впевнено перемогли.

Динамо U-19 – Бенфіка U-19 – 4:0 – відео голів та огляд матчу

Ми розуміли, що за такої гри суперника у нас буде достатня кількість моментів. Вони розташовувалися високо, особливо крайні захисники, тому виникали вільні зони, куди підключалися наші швидкі гравці – Самба і Волошин. Тож, звичайно, ми розраховували на забиті м'ячі. Вдячний команді за те, що хлопці добре спрацювали в обороні, витримали розташування і структуру, про що ми їх просили, це принесло успіх. Сьогодні була класична гра Динамо 90-х: забили швидкий м'яч, а потім всю гру ловили суперника на контратаках.

Ми на тренуваннях моделювали стандартні положення. Кожен розуміє, яку зону він має закривати в атаці. Ви бачили, як ми забили перший м'яч, потім ще були моменти після стандартних положень. Завдяки цьому голу команда суперника і розкрилася, а нам вдалося забити ще три м'ячі. Царенко зіграв в своїй зоні. Ми просили, щоб центральні захисники суперника не розігрували м'яч вільно, щоб на них весь час здійснювався тиск. І Антон, і Попов, і футболісти, які пізніше вийшли на заміну, це робили", – цитує Костюка офіційний сайт Динамо.

Динамо U-19 знищило Бенфіку U-19 в домашньому матчі Юнацької ліги УЄФА