УКР РУС

Бразилія дотиснула Швейцарію гарматою Каземіро та вийшла у плей-офф ЧС-2022

28 листопада 2022 Читать на русском

Бразилія мінімально переграла Швейцарію (1:0) в другому турі групового раунду катарського Мундіалю. Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Бразилія розпочала Мундіаль з впевненої перемоги над Сербією. Швейцарія також виграла свій матч, впоравшись з Камеруном. Сьогодні команди розігрували достроковий вихід у плей-офф. Попередня зустріч, яка відбулася на ЧС-2018, завершилася нічиєю.

Камерун шокував Сербію фантастичним камбеком за 3 хвилини – феєрична перестрілка з голами "Playstation"

Тіте до кінця групового етапу втратив Неймара, але це прогнозовано не надто послабило його команду. "Селесао" знову постали монолітними та переважали суперника в кожній стадії. Швейцарії до перерви не дали створити взагалі нічого (1 удар) – Мілітао чудово підстрахував правий фланг оборони.

У першій чверті матчу Бразилія приглядалася. Були небезпечні підходи до воріт, але вони не завершувалися ударами. Рафінья нарешті створив чудовий момент для Вінісіуса – удар вінгера потягнув воротар. Бразильці посилювали тиск і кожну помилку суперників використовували для швидкої атаки.

Труднощі "синьо-жовтих" полягали в тому, що Швейцарія не так часто помилялася. "Наті" сміливо розігрували від воріт і активно залучали Зоммера, працюючи під пресингом Бразилії. А після кожної втрати відразу замикалися. Швейцарія в останні роки не менш монолітна, просто нижча за класом.

Не дивно, що гол прийшов після секундного хаосу, в якому краще зорієнтувалися бразильці. Кілька нічийних м'ячів у центрі поля, Каземіро вивів на удар Вінісіуса, а той майстерно переграв голкіпера. Втім, гол не зарахували – VAR зафіксував офсайд, про який ніхто навіть не подумав.

З одного боку, Швейцарії пощастило. З іншого – на тому відрізку гол Бразилії виглядав алогічним. Європейці агресивно розпочали другий тайм (5:0 за ударами на 20 хвилин). Реальної гостроти майже не було, однак команда Якіна змусила "селесао" оборонятися.

Зрештою клас бразильців все ж зробив різницю. Вони думають швидше, вони виконують краще. Вінісіус змістився з флангу, Родріго тонко віддав на Каземіро, а хавбек Манчестер Юнайтед в дотик пробив у дальній кут. Цей гол став єдиним у матчі та подарував "селесао" перемогу.

Бразилія набрала 6 очок і достроково вийшла у плей-офф чемпіонату світу. Швейцарія з 3 очками залишилася на другому місці. В останньому турі "наті" потрібно не поступитися сербам і сподіватися, що Камерун не обіграє Бразилію.

ЧС-2022: Бразилія ефектно розбила Сербію – диво Рішарлісона нівелює провал Неймара, травма капітана в тіні самби