УКР РУС

Лестер розбомбив Шеффілд – Варді оформив 101 очко за системою гол+пас і увійшов у клуб легендарних ветеранів АПЛ

14 березня 2021 Читать на русском

В рамках 28-го туру АПЛ Саутгемптон програв Брайтону, а Шеффілд зазнав нищівної поразки від Лестера.

Англія, Прем'єр-ліга, 28-й тур

Саутгемптон – Брайтон – 1:2

Голи: Адамс, 27 – Данк, 16, Троссар, 56

Лестер – Шеффілд Юнайтед – 5:0

Голи: Іхеаначо, 39, 69, 78, Перес, 64, Ампаду, 80 (автогол)

Шеффілд Юнайтед офіційно розірвав контракт з Вайлдером – тренер провів у клубі 5 років

На Сент-Мері'с місцевий Саутгемптон і гості з Брайтона зійшлися в дуелі за якомога швидший набір 40 очок, щоб уникнути боротьби за виживання в еліті на фініші сезону. Активний старт у виконанні обох команд призвів до обміну голами в перші 30 хвилин. Відкрили рахунок "чайки": Грос подав кутовий на 11-метрову позначку, а Льюїс Данк виграв повітря і спрямував м'яч у кут воріт Форстера. Відігрався Сотон теж після стандарту. Це Че Адамс потужним ударом з льоту завершив атаку "святих" другим темпом після невдалого кутового.

Швидким голом ознаменувався і початок другої половини. Брайтон вдруге вийшов вперед уже на 56-й хвилині. Гольова атака зародилася у центрі поля, а на її фініші Велбек в один дотик вивів Троссара на побачення з голкіпером – Леандро був холоднокровним і не схибив! Саутгемптон спробував повторити сценарій першого тайму, але гості злагоджено діяли в обороні й неодноразово створювали нагоди попереду. Поступово "святі" підсіли фізично, збавили оберти й фактично змирилися з поразкою. Набрані три пункти дозволили Брайтону завершити 6-матчеву серію без перемог і трохи відірватися від зони вильоту.

Шеффілд після звільнення Кріса Уайлдера завітав у гості на Кінг Пауер Стедіум, де Лестер намагався здобути другу поспіль перемогу в АПЛ і піднятись на другу позицію (відірвавшись від четвертої аж на п'ять очок). Проблем з виконанням цього завдання "лиси" не відчули, влаштувавши підопічним Пола Хекінботтома принизливий розгром.

Перший гол прилетів перед перервою – це Іхеаначо замкнув простріл Варді. Таким чином, Джеймі став лишень шостим футболістом в історії, якому після 30 років вдалося взяти участь у 100 голах своєї команди в АПЛ (81 гол, 19 асистів). Нападник потрапив у компанію Шерінгема, Лэмпарда, Райта, Ширера та Дзоли. Легенда.

На 64-й хвилині Перес точним ударом з дистанції подвоїв перевагу Лестера, а на 69-й Іхеаначо отримав чергову гольову передачу від Варді з лівого флангу, розстрілявши дальню дев'ятку – 3:0! Ще за 9 хвилин Келечі пострілом метрів з 25-ти під праву стійку оформив перший у кар'єрі в АПЛ хет-трик. Добив гостей їхній же захисник – за дві хвилини після четвертого пропущеного голу Ампаду зрізав м'яч у власні ворота. 5:0! Лестер розбомбив Шеффілд.

Турнірна таблиця чемпіонату Англії