УКР РУС

Борусія М перемогла Герту й посунула Баварію з першого місця Бундесліги

19 серпня 2022 Читать на русском

Герта в рамках виїзного поєдинку 3-го туру Бундесліги зазнала поразки ґладбаської Борусії (0:1). Звіт читайте на "Футбол 24"

Герта невдало розпочала сезон, програвши Уніону й розписавши нічию з Айнтрахтом, тож у виїзному матчі проти ґладбаської Борусії підопічним Сандро Шварца була потрібна тільки перемога. "Жеребці", своєю чергою, могли очолити турнірну таблицю Бундесліги – нехай і на добу. Втім, це теж вимагало звитяги.

"Мені подобається Роналду": бос Борусії Д закрив усі питання щодо трансферу суперзірки

У першому таймі берлінці виглядали дещо активнішими, завдавши кілька непоганих ударів з меж штрафного вже у перші 15 хвилин. Зокрема, поруч з каркасом воріт пройшли постріли Тусара, Еджуке та Люкебакіо. Господарі ж свій перший момент провели на 17-й хвилині, коли Тюрам пробивав з лінії воротарського після кутового – голкіпер врятував гостей.

В середині тайму гра вирівнялась. До перерви яскравих епізодів вже не виникало, однак вболівальники таки побачили гол. Його забила Борусія – це Плеа реалізував пенальті, покаравши Герту за фол Уремовіча. Останній ще й отримав жовту картку. 1:0!

Другий тайм був не таким багатим на події, як перший. Один з небагатьох гольових моментів змарнував все той же Уремовіч, який замкнув подачу з кутового. М'яч пролетів повз дальню дев'ятку воріт Зоммера.

Борусія нічим цікавим не відповіла, але на допомогу вдруге прийшов Уремовіч – на 70-й хвилин він знову сфолив у власному штрафному. Арбітр призначив пенальті, Плеа пішов його пробивати, однак команда вирішила, що це зробить Хофман (чим розгнівала Алассана). Йонас вистрілив у правий нижній кут – і не забив! Сейв Крістенсена.

Окрилена несподіваним порятунком Герта пішла уперед і ледь не заробила свій пенальті, однак арбітр не призначив його. Борусія ж мала шанс подвоїти свою перевагу на 82-й хвилині внаслідок удару Тюрама з лівого краю карного майданчика. Крістенсен знову виручив берлінців, однак врятувати від поразки він не зміг. Фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Ґладбаха.

Таблиця коефіцієнтів УЄФА: Динамо вперше без очок, подвійне фіаско України з променем надії і початок краху Росії