УКР РУС

Майнц втримав перемогу над Вердером: 10-й тур Бундесліги, матчі неділі

4 листопада 2018 Читать на русском

В матчах 10-го туру німецької Бундесліги ґладбаська Борусія без особливих проблем впоралась з Фортуною, а Вердер поступився Майнцу.

Борусія домінувала протягом усього поєдинку, контролюючи м'яч та діючи дуже агресивно. У першому таймі господарі могли вийти вперед декілька разів, однак найбільш гострий епізод стався на 22-й хвилині, коли Флоріан Нойхауз вийшов віч-на-віч з голкіпером та потужно пробив – Рензінг парирував. У другому ж таймі тиск Борусії досить закономірно трансформувався у голи. На 48-й хвилині Торган Азар впевнено реалізував пенальті після гри рукою Айхана, а на 67-й Йонас Хофман подвоїв перевагу своєї команди – 2:0. До розгрому справу довів Азар, який на 82-й хвилині завершив контратаку потужним пострілом з лінії штрафного в ближній кут.

Торган Азар розповів про можливість грати в одному клубі з братом

Вердер відкатав дуже сумний виїзд до Майнца. У гостей не виходило практично нічого – ні реально гольових моментів, ні загострень, ні останнього пасу. Йоахім Льов, який приїхав слідкувати з Максом Еггештайном, навряд чи залишився задоволений побаченим. Господарі ж контролювали хід гри й забивали виключно зусиллями Даніеля Бросінскі та двох своїх Жанів-Філіпів – Матети та Гбамена. Перший вже на 10-й хвилині перевірив на міцність поперечину, а на 25-й скористався помилкою Мойсандера при перехопленні подачі, обігравши Павленку та відкривши рахунок. На старті другого тайму Гбамен подвоїв перевагу, пройшовши вздовж штрафного та класно пробивши у правий ніжній кут – 2:0. Лише в останні 15 хвилин Вердер прокинувся й відновив інтригу, відігравши один м'яч на 78-й зусиллями 40-річного Клаудіо Пісарро, однак дотиснути Майнц бременцям так і не вдалося.

Жеребкування 1/8 фіналу Кубка Німеччини: Шальке Коноплянки зіграє з Фортуною, Баварія поміряється силами з Гертою

Таким чином, Борусія Менхенгладбах набрала 20 очок та піднялася на друге місце, випереджаючи Баварію за додатковими показниками. Вердер має 16 очок та йде шостим, Майнц набрав 12 очок та піднявся на дванадцяте місце, а Фортуна з 5 очками залишається на передостанній сходинці.

Чемпіонат Німеччини 2018/2019, 10-й тур

Борусія М – Фортуна – 3:0

Голи: Азар, 48 (пен), 82, Хофман, 67

Майнц – Вердер – 2:1

Голи: Матета, 25, Гбамен, 51 – Пісарро, 78