УКР РУС

Байєр у меншості втримав перемогу над Баварією у Мюнхені, Борусія Д переграла Герту: 13-й тур Бундесліги, субота

30 листопада 2019 Читать на русском

У суботу 13-й тур Бундесліги продовжили п’ять поєдинків. Рахунок та звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2019/20, 13-й тур

Герта – Борусія Д – 1:2

Голи: Даріда, 34 – Санчо, 15, Азар, 17

Вилучення: Хуммельс, 45 (Борусія Д, друга жовта картка)

Хоффенхайм – Фортуна – 1:1

Голи: Крамаріч, 6 – Хеннінгс, 88

Кельн – Аугсбург – 1:1

Голи: Кордоба, 86 – Нідерлехнер, 44

Вилучення: Чіхос, 40 (Кельн, друга жовта картка), Хан, 44 (Аугсбург, друга жовта картка)

Нереалізований пенальті: Хан, 9 (Аугсбург)

Падеборн – РБ Лейпциг – 2:3

Голи: Мамба, 62, Г’ясула, 73 – Шик, 3, Забітцер, 4, Вернер, 26

Баварія – Байєр – 1:2

Голи: Мюллер, 34 – Бейлі, 10, 35

Вилучення: Та, 81

Шальке на останніх хвилинах вирвав перемогу над Уніоном, піднявшись на другу позицію в турнірній таблиці Бундесліги

У суботу 13-й тур Бундесліги продовжили одразу чотири поєдинки. Дортмундська Борусія у Берліні з перших хвилин "взялась" за місцеву Герту: протягом двох хвилин Санчо та Азар заклали фундамент майбутньої перемоги. Та ще до перерви Владімір Даріда один гол відквитав, а на останній хвилині першого тайму суддя показав Матсу Хуммельсу другу жовту картку і залишив Борусію у меншості. У другій половині зустрічі берлінці володіли відчутною перевагою, однак втілити її у забиті м’ячі так і не зуміли.

Середняк турнірної таблиці Хоффенхайм приймав аутсайдера чемпіонату – дюссельдорфську Фортуну. Вже на шостій хвилині Андрей Крамаріч, після передачі Флоріана Грілліча, відкрив рахунок у матчі. Наприкінці тайму Павел Кадерабек міг подвоювати перевагу своєї команди, однак пробив повз стійку воріт. Друга половина зустрічі пройшла у рівній боротьбі, однак більше пощастило гостям – за дві хвилини до закінчення матчу Роуен Хеннінгс зумів зрівняти рахунок.

Кельн у матчі з Аугсбургом всерйоз розраховував покращити своє турнірне становище: "цапи" не знали смаку перемог у чотирьох матчах поспіль, в той час як Аугсбург здобув дві звитяги у двох останніх поєдинках чемпіонату. Однак початок матчу видався не на користь господарів: захисник Кельна Рафаель Чіхос грубо зіграв у підкаті у своєму штрафному майданчику і суддя вказав на одинадцятиметровий. До м’яча підійшов Андре Хан і... не зміг переграти Тімо Хорна, який легко справився з ударом суперника.

Під кінець першого тайму Чіхос отримав друге попередження і залишив свою команду у меншості, чим одразу ж скористався суперник: Флоріан Нідерлехнер, опинившись у штафному майданчику, майстерно переграв голкіпера. Та ще до фінального свистка арбітр вирівняв склади – невдаха матчу, Андре Хан, отримав другу жовту картку і покинув поле. По перерві Аугсбург вдало гасив всі атакувальні спалахи біля своїх воріт, однак за чотири хвилини до закінчення матчу прогавив контратаку суперника і господарям, завдяки індивідуальному проходу Джона Кордоби, вдалось зрівняти рахунок.

Остання команда чемпіонату Падеборн приймала потенційного лідера турнірної таблиці РБ Лейпциг. Вже з перших секунд гості почали втілювати свою моральну перевагу у забиті голи: протягом хвилини Патрік Шик та Марсель Забітцер двічі змусили Леопольда Цінгерлє витягати м’яч з сітки воріт. В середині тайму Тімо Вернер потроїв перевагу своєї команди. Запахло розгромом.

По перерві господарі зуміли скоротити рахунок, та суддя взяття воріт відмінив через офсайд, скориставшись для прийняття рішення системою VAR. Зрештою, на 62-й хвилині Стрелі Мамба таки зумів забити без порушень, а згодом до мінімуму рахунок скоротив Клаус Г’ясула. На більше, на жаль, банально не вистачило часу.

Центральний матч пройшов у Мюнхені, де Баварія зустрічала Байєр. Леверкузенці несподівано відкрили рахунок вже на 10-й хвилині зусиллями Бейлі, якому після шикарної передачі Фолланда вдалося вийти віч-на-віч з Нойєром. Господарі відігралися аж на 34-й завдяки пострілу Мюллера з лінії штрафного під праву стійку, однак вже через хвилину Байєр відновив свою перевагу. Гол вийшов схожим на перший: Фолланд розігнав контратаку й розрізав оборону пасом на Бейлі, а Леон увірвався на лівий край карного майданчика, відправивши м'яч у дальній кут – 1:2.

Другий тайм пройшов у обопільній боротьбі. Баварія могла зрівняти рахунок після пострілів Кімміха і Лєвандовскі з меж штрафного повз правий кут, а на 61-й Градецкі взяв два поспіль удари впритул від Роберта та Мюллера. Крім того, на 77-й Горецка замкнув подачу з кутового, влучивши у дальню стійку. Байєр відповів блискучим ударом Амірі з близької відстані (сейв Нойєра) та провальним виходом віч-на-віч у виконанні Діабі, а на 75-й Бельарабі з правого краю карного майданчика пробив над поперечиною. На 81-й же гості залишились у меншості після фолу Та, однак Баварія, попри феєричний тиск, зуміла лише ще раз обстріляти каркас та запороти вихід сам-на-сам. Фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу Байєра.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ