УКР РУС

Борусія Д офіційно звільнила Розе – літня перебудова невідворотна

20 травня 2022 Читать на русском

Команда з Дортмунда займатиметься пошуком нового тренера. Марко Розе покинув відповідний пост.

45-річний німецький фахівець більше не тренуватиме "джмелів". Сторони офіційно розірвали чинний до 2024 року контракт після сезону спільної роботи.

Борусія М після розгромної перемоги в останньому турі Бундесліги звільнила наставника

"Борусія та Марко припинили співпрацю. Після інтенсивного аналізу кампанії в четвер з Розе, Ватцке, Зорком, Заммером та Келем клуб вирішив рухатись далі і побажав Марко усього найкращого в наступній команді", – йдеться у дописі пресслужби.

Відхід тренера означає невідворотну перебудову. Окрім нього, Борусію покидають ще 7 гравців: Ерлінг Холанд, Марсель Шмельцер, Рейньєр Жезус, Марвін Хіц, Аксель Вітсель, Роман Буркі й Дан-Аксель Загаду.

Нагадаємо, Марко перебрався в Дортмунд лише влітку, за нього Борусії Менхенгладбах заплатили 5 млн євро. Поточний сезон Бундесліги "джмелі" завершили зі срібними медалями, з Ліги Європи вилетіли на стадії 1/16 фіналу, а з Кубка Німеччини – в 1/8.

Розе добре відомий українським уболівальникам: у попередньому сезоні він з менхенгладбахцями двічі громив Шахтар (4:0 і 6:0) у Лізі чемпіонів, а нещодавно з дортмундцями поступився Динамо (2:3) в благодійному матчі.

Холанд в останньому матчі допоміг Борусії Д влаштувати камбек, РБ Лейпциг ледь з ганьбою не втратив Лігу чемпіонів