УКР РУС

Рома здобула розгромну перемогу, Коваленко не грає в нового тренера, який творить чергове футбольне диво

18 лютого 21:03 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках недільної програми 25-го туру італійської Серії А 2023/24 було проведено кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2023/24, 25-й тур

Лаціо – Болонья – 1:2

Голи: Ісаксен, 18 – Ель-Аззузі, 39, Зіркзеє, 78

Емполі – Фіорентина – 1:1

Гол: Ньянг, 55(п) – Белтран, 30

Удінезе – Кальярі – 1:1

Голи: Земура, 14 – Гаетано, 44

Фрозіноне – Рома – 0:3

Голи: Хьойсен, 38, Азмун, 71, Паредес, 81 (п)

Дженоа не втримала перемогу над Наполі, пропустивши на останній хвилині – Маліновський виходив лише оборонятися

Лаціо після несподіваної перемоги над Баварією так же несподівано згорів Болоньї. У рідних стінах. На ранній гол Ісаксена ще до перерви відповів Ель-Аззузі, а в середині другого тайму Зіркзеє вивів "россоблу" вперед. За кількістю голів, проведених з гри, Зіркзеє зрівнявся з Сака, поступаючись тільки Омородіону й Беллінгему – у статистику входять тільки футболісти з топ-5 ліг, народжені не раніше 2001 року.

Болонья стала третьою після Інтера й Дженоа командою у цьому сезоні, якій вдалося перемогти на Лаціо на "Стадіо Олімпіко". Підопічні Тьяго Мотти набрали 45 очок, впритул наблизившись до зони Ліги чемпіонів – Аталанта, яка йде четвертою, випереджає болоньців лишень за додатковими показниками (але має матч у запасі). Римляни ж залишились поза межами зони єврокубків.

Перспективи Клаудіо Раньєрі вже стали предметом дискусій, що й не дивно після чотирьох поразок поспіль. Кальярі до матчу з Удінезе перебував на передостанньому місці, але щільність в турнірній таблиці така, що наразі про катастрофу не йдеться. Фріульці також перебувають поруч із зоною вильоту. Тож ми побачили битву борців за виживання, де не було явного фаворита.

Удінезе "грав на публіку". Гравці господарів лупили багато і з будь-яких позицій. Можливо, їх надихнув успіх Земури, який відкрив рахунок вже на 14-1 хвилині. Однак Кальярі не злякався кількості спроб, протиставивши їй якість. За ударами в площину в команд майже рівність. Острів'яни зрівняли після навісу Ауджелло, який у гол перетворив Гаетано. Хавбек, права на якого належать Наполі, забив у двох із трьох матчів після свого переходу.

Емполі дуже вчасно покликав Давіде Ніколу. В італійському футболі немає кращого фахівця з порятунку безнадійних команд. Зрештою, з новим тренером Емполі вже зовсім не такий. Це на собі відчула Фіорентина, яку вважали фаворитом матчу. "Фіалки" трішки краще провели перший тайм, який виграли завдяки голу Белтрана. Аргентинець перехитрив захисника і відправив м'яч у дальній кут.

Після перерви ініціативу перехопили господарі й доволі швидко забили. Емполі в контратаці заробив пенальті. Знову відповідальність на себе взяв Мбайє Ньянг. Француз знову був точним. Екс-вінгер Мілана лише вдруге зіграв за "адзуррі", але вже має у своєму активі два голи та асист. Рахунок 1:1 зберігся до фінального свистка. Віктор Коваленко на поле так і не вийшов. Емполі продовжив безпрограшну серію до п'яти матчів і віддалився від зони вильоту на два очки.

Даніеле Де Россі приїхав у гості до свого колишнього тренера. З новим наставником Рома легко розбиралася зі скромними суперниками, а от із сильними були проблеми. Було цікаво, як "вовки" відреагують на поразку від Інтера й нічию з Фейєнордом. Фрозіноне хоч і йде в нижній частині таблиці, але ніколи не здається без боротьби. Відразу зазначимо, що підопічні Еусебіо Ді Франческо собі не зрадили.

Перший тайм пройшов за сценарієм господарів. Моментів було не буже багато, але Фрозіноне все контролював. Кайо Жорже повинен був відкривати рахунок. Бразилець в одній атаці тричі поспіль бив з лінії воротарського, але так і не спромігся відправити м'яч у сітку. Слід повчитися у Діна Хьойсена. 18-річний захисник протягнув м'яч до лінії штрафного й розкішно поклав м'яч під стійку.

У другому таймі гра стала більш рівною. Просто клас гравців Роми вищий, що дозволяло виправляти свої помилки (чого варте лише падіння голкіпера) і використовувати чужі. "Джалороссі" подвоїли перевагу після ляпу Туратті. Крістанте бив здалеку, але воротар Фрозіноне незграбно відбив перед собою. Захисники відразу не бігли страхувати, зате біг Азмун. Іранець просто добив м'яч у незахищені ворота. Крапку поставив Паредес, реалізувавши пенальті. Рома залишається у боротьбі за топ-4. Фрозіноне перебуває у трьох очках над зоною вильоту.

Ювентус дає Інтеру шанс іще збільшити відрив – туринці двічі програвали Вероні й ризикують опинитися позаду Мілана