УКР РУС

Болонья розгромила Салернітану, Рома розписала нічию з Лечче й відстала від зони ЛЧ, Орсоліні повторив досягнення легендlight

1 квітня 20:56 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

У рамках програми дня в італійській Серії А заплановано декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2023/24, 30-й тур

Болонья – Салернітана – 3:0

Голи: Орсоліні, 14, Салемакерс, 44, Лікоянніс, 90+2

Кальярі – Верона – 1:1

Голи: Сулемана, 74 – Бонаццолі, 30

Сассуоло – Удінезе – 1:1

Голи: Дефрель, 41 – Товен, 44

Лечче – Рома – 0:0

Травма Маліновського: тренер Дженоа пролив світло на проблеми українця

Болонья у двох найближчих турах залишатиметься у зоні ЛЧ. Це стало можливим завдяки домашній перемозі над Салернітаною – "россоблу" забили двічі ще до перерви, а у на останніх секундах зустрічі добили "гранатових" третім голом. 3:0. Таким чином, підопічні Тьяго Мотти відірвались від Роми на 6 очок при перевазі над римлянами у особистих зустрічах.

Салемакерс оформив гол+пас, а Орсоліні не тільки забив шедевральний гол, а й оформив рекорд. Рікардо став третім футболістом в історії Болоньї у 3-очкову еру, якому вдалося забити 10+ голів у двох сезонах (після Марко Ді Вайо та Джузеппе Сіньйорі).

Два інших матчі дня завершились з ідентичним рахунком – 1:1. Так зіграли команди, які борються за виживання. Кальярі у рідних стінах не зміг здолати Верону, внаслідок чого обидві команди залишились у двох очках від зони вильоту. Удінезе тримається у трьох, зігравши внічию із Сассуоло. "Нероверді" йдуть серед трійки аутсайдерів, відстаючи від рятівної 17-ї сходинки на один заліковий бал.

Рома у виїзному поєдинку з Лечче розписала нульову нічию. Несподіваним є не стільки рахунок, скільки статистика ударів – 27:10 на користь андердога. Хоча за показником очікуваних голів команди тримались на рівних.

Хай там як, а "джалороссі" дорого обійшлася ця осічка. До четвертої позиції тепер бракує п'яти очок, а не трьох, як на початку дня.

"Проклинатиму вас нескінченно": абсурдна війна за стадіон, який ледь не згорів – сльози 84-річного фана розчулили всіх