УКР РУС

Бернлі вирвав сенсаційну нічию з Челсі, Норвіч вперше за 20 матчів переміг в АПЛ, Брайтон і Ньюкасл розділили очки

6 листопада 2021 Читать на русском

В рамках суботньої програми 11-го туру АПЛ було проведено кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2021/22, 11-й тур

Челсі – Бернлі – 1:1

Голи: Хаверц, 33 – Видра, 80

Брентфорд – Норвіч – 1:2

Голи: Генрі, 60 – Норманн, 6, Пуккі, 29 (пен)

Крістал Пелас – Вулверхемптон – 2:0

Голи: Заха, 62, Галлахер, 78

Брайтон – Ньюкасл – 1:1

Голи: Троссар, 24 (пен) – Хейден, 66

Вилучення: Санчес, 90+2 (Брайтон)

Челсі починав тур, перебуваючи на вершині АПЛ з 5-очковим відривом, але Сіті після звитяги над МЮ скоротив відставання. Лондонцям необхідно було відновлювати гандикап – благо, в гості на Стемфорд Брідж приїхав скромний Бернлі. Підопічні Томаса Тухеля одразу зі стартовим свистком захопили ініціативу, притиснувши "бордових" і дозволивши їм провести всього 1 удар за годину.

Манчестер Сіті з двома курйозами впевнено здолав безпорадний Манчестер Юнайтед

"Аристократи" домінували, що вилилось у гол на 33-й хвилині. Його провів Хаверц, який на дальній стійці замкнув подачу від Джеймса. Після цього лондонці провели майже півтора десятка хороших ударів, однак довести справу до другого взяття воріт їм ніяк не вдавалося. За це прийшло покарання: на 80-й хвилині Родрігес отримав подачу з глибини на лівий край штрафного й у дотик скинув м'яч на лінію воротарського, а Видра замкнув – 1:1! Неймовірно, але саме з цим рахунком матч і закінчився. Сенсація!

У паралельному матчі Крістал Пелас приймав Вулверхемптон. Лондонський колектив домінував, дозволивши провести по власних воротах всього 4 негострих удари, але відкрити рахунок до перерви "орлам" не вдалося. Аж на 61-й хвилині Заха зняв напругу з фанатів, вирвавшись віч-на-віч з голкіпером і пробивши повз нього – 1:0! На 78-й же Галлахер закрив усі питання, обігравши двох захисників і завершивши слалом точним пострілом. 2:0! Крістал Пелас святкує другу поспіль перемогу.

Брентфорд у рідних стінах зустрічався з Норвічем. "Бджоли" підходили до матчу, маючи за плечима поразки у трьох турах поспіль, але у поєдинку з "канарками" очікувалась легка перемога – у поточному сезоні вони не виграли жодного матчу в АПЛ, зазнавши 8 поразок у 10-ти поєдинках. Футбольна спільнота давно й дружньо "списала" цей колектив.

Втім, вже на 6-й хвилині зустрічі гості шокували Брентфорд ефектним проходом Норманна з точним ударом – 0:1! На 28-й же хвилині Чарлі Гуд, який вийшов на заміну у господарів, сфолив у власному штрафному, а рефері після перегляду відеоповтору призначив пенальті. Пуккі реалізував його – 0:2! Брентфорд до перерви так нічим і не відповів, однак на початку другого тайму команда забила – втім, гол Мбеумо скасували через офсайд.

Аж на 60-й хвилині Генрі скоротив відставання, але на більше Брентфорда не вистачило. Норвіч втримав перемогу. Першу в сезоні й першу за 20 останніх матчів у АПЛ!

Програму дня закривав поєдинок на Амекс Стедіум, де Брайтон намагався перервати 6-матчеву безвиграшну серію в усіх турнірах. Суперником виступав Ньюкасл, який не знав перемог у поточному чемпіонаті й тримався на дні турнірної таблиці. Після нічиєї "чайок" проти Ліверпуля очікувалося, що вони легко переїдуть настільки слабкий колектив – і в першому таймі все так і було. Господарі домінували й закріпили свою ігрову перевагу голом Троссара з пенальті.

Втім, у другому таймі Брайтон збавив оберти, а на 66-й хвилині Ньюкасл ще й зрівняв рахунок завдяки класній передачі Кларка на Хейдена та потужного удару Айзенка з меж штрафного. 1:1!

Після цього особливих моментів не виникало. Здавалося, що все завершиться внічию, але у компенсований час Вілсон отримав шикарний пас на хід, вирвався сам на сам з голкіпером Санчесом, обійшов його за межами штрафного й впав. VAR показав, що Роберт збив Каллума, тож арбітр вилучив воротаря – а у Брайтона більше не було замін!

У ворота пішов Данк. Здавалося, що підопічним Гремма Поттера кінець, адже триматися без голкіпера довелося б не менше чотирьох-п'яти хвилин – втім, господарі зуміли втримати "сорок" на дистанції. Данк в гру так і не вступив. Нічия!

Конте в Тоттенхемі: втримати Кейна, реанімувати Аллі та головна Місія нездійсненна