УКР РУС

Бенфіка за тайм знищила команду українця – Трубін привіз курйозний гол та відбив пенальті, екс-зірка Шахтаря оформив 2+2

18 лютого 21:55 Читать на русском
Автор: Микита Ковальчук

Бенфіка розтрощила Візелу в матчі 22-го туру чемпіонату Португалії. Читайте звіт про поєдинок на "Футбол 24".

Чемпіонат Португалії 2023/24, 22-й тур

Бенфіка – Візела – 6:1

Голи: Нерес, 16, 45+1, Отаменді, 25, Гувея, 30, Рафа Сілва, 45+4, Маркос Леонардо, 88 – Ессенд, 48

Нереалізований пенальті: Ессенд, 71 (Візела)

У матчі між Бенфікою та Візелою в стартових складах обох команд вийшли українці. Трубін вже звично захищав ворота "орлів", а у гостей на поле вийшов Орест Лебеденко. Бенфіка ще в першому таймі декласувала суперника, забивши 5 голів. Особливо доклався екс-вінгер Шахтаря Давід Нерес, який оформив дубль та ще й асистував Отаменді.

Український легіонер оформив гол+пас в Європі – відео феєрії від екс-вінгера збірної

Здавалося, що поєдинок буде дуже простим для Анатолія Трубіна, по воротах якого завдали аж 1 неточний удар за тайм. Вже на старті другої половини українець придумав гол у ворота Бенфіки – голкіпер, намагаючись вибити м'яч, влучив у суперника. Ессенд підхопив, Трубін впорався з його першим ударом, але друга спроба з-під захисника застала Анатолія зненацька.

Бенфіка могла пропустити і вдруге. Морато неакуратно зіграв у власному штрафному та збив суперника, а арбітр вказав на позначку. Проте, Трубін парирував пенальті у виконанні Ессенда. Маркос Леонардо добив суперника – ще один асист в активі Нереса.

Таким чином, "орли" набрали 55 очок та очолили турнірну таблицю, проте в лісабонського Спортінга (52 пункти) є аж 2 гри в запасі.

Реал сенсаційно спіткнувся в дербі, подарувавши шанс Жироні: Лунін рятував, але пропустив від вихованця "бланкос"