УКР РУС

Трубін пропустив від Інтера тричі – Бенфіка втратила перевагу 3:0 у драмі з вилученням під зливоюfire

30 листопада 2023 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

Бенфіка та Інтер зіграли у 5-му турі Ліги чемпіонів (3:3). Рахунок і огляд матчу за участю Анатолія Трубіна читайте на "Футбол 24".

Поєдинок Бенфіка – Інтер, як і онлайн-трансляція на Футбол 24, розпочався о 22:00 за київським часом. Остання команда групи D приймала другу, яка вже достроково, лише за підсумками чотирьох матчів, гарантувала собі путівку в 1/8 фіналу ЛЧ. Натомість Бенфіка, яка програла всі попередні зустрічі і мала у доробку кругленький нуль очок, ще могла зачепитися за Лігу Європи – у Зальцбурга було на три бали більше. Для початку належало обов'язково перемагати Інтер, а в останньому турі бити австрійців на їхньому полі. Ситуація для команди Анатолія Трубіна дуже складна, але не безнадійна.

Камбек для Трубіна у відеоогляді матчу Бенфіка – Інтер – 3:3

Сімоне Індзагі, попри запевнення, що для Інтера важливо фінішувати на першій сходинці квартету, випустив наполовину резервний склад, суттєво спростивши завдання господарям. Бенфіка одразу взялася за щільний пресинг та атаки обома флангами. І вже на 5-ій хвилині захист італійців розсипався. Каспер Тенгстедт зручно скинув головою під удар Жоао Маріу, а той з відскоком від газону поцілив точнісінько у кут. Щоправда, латвійська бригада арбітрів спершу помилково зафіксувала офсайд, але VAR повернув справедливість на поле – 1:0.

Інтер огризнувся ударом Асслані з-за меж штрафного майданчика – Трубін вперше вступив у гру, чітко зафіксувавши м’яч у руках. А на 13-ій хвилині знову спрацювала зв’язка Тенгстедт-Маріу. Каспер запресингував Асслані, відібрав м’яч і прострелив паралельно лінії воріт, де вже чекав Жоао, який спокійно розстріляв бідолашного Аудеро – 2:0. Добивати гостей міг Ді Марія, який через 10 хвилин розкішно стріляв з льоту, перебуваючи у 25 метрах від воріт – куля пролетіла поруч з хрестовиною. Головний момент Інтера у першому таймі змарнував Арнаутовіч, якого Фраттезі вивів на побачення з українським голкіпером. Трубін вчасно вийшов з воріт і ефектно, у шпагаті, парирував удар форварда.

Зрештою, на 34-ій хвилині Жоао Маріу оформив хет-трик. Асистував йому, звісно ж, Тенгстедт. Після зручної передачі данського форварда Маріу буквально забіг з м’ячем у ворота. Як тут не згадати, що ще кілька років тому головний герой першого тайму виступав за… Інтер!

Невідомо, що сказав своїм підопічним Індзагі у роздягальні. Але на другий тайм вийшов той самий склад – без жодної заміни. І одразу Бенфіці стало непереливки. Трубін потягнув з ближнього кута потужний удар Аугусто. На 51-ій хвилині Алексіс стріляв зі штрафного під поперечку – українець знову перевів на кутовий. Але подача цього кутового стала для господарів фатальною. Найвище вистрибнув Біссек і головою спрямував м’яч у кут воріт, а Трубін парирував його прямісінько на ногу Арнаутовічу. Щоправда, й тут довелось втручатися VAR, бо латвійські судді спершу зафіксували офсайд в австрійського форварда – 3:1.

Поки "орли" приходили до тями, Інтер забив знову. Розкішна подача з лівого флангу, Фраттезі дозволили скластися і завдати ефектного удару боковими ножицями – 3:2. До фінального свистка – більше ніж пів години, а інтрига ось так зненацька сягнула апогею.

Бенфіка мала лише один шанс знову повернутися у гру. На 64-ій Тенгстедт не дуже зручно обробив м’яч, хоча перебував у розстрільній позиції. Його удар встиг накрити Біссек. Ну а далі на полі з’явився свіжий Маркус Тюрам, який практично відразу заробив пенальті. Це Отаменді наступив йому на ногу в межах карної зони – VAR лише підтвердив законність покарання. Алексіс чітко розвів м’яч і Трубіна по різних кутах – 3:3!

Над Ештадіу да Луж пішов дощ, який невдовзі перетворився у рясну зливу. На 83-ій хвилині Ді Марія чудово пробив здалеку – Аудеро кінчиками пальців витягнув м'яч з-під поперечки. А далі господарі залишилися в меншості. VAR переглянув відкладений фол Антоніу Сілви проти Барелли, а рефері Трейманіс змінив жовту картку на червону. І все ж Бенфіка бігла в атаку. Рафа Сілва за хвилину до завершення основного часу пробив у дальній кут – неточно.

Цілих 9 хвилин додав арбітр! У повних складах господарі мали б щастя поборотися за таку бажану перемогу. Натомість часом спробував скористатися Інтер. На 90+5 Барелла розстрілював ворота без шансів для Трубіна – нашого кіпера врятував каркас.

У паралельному матчі Зальцбург розписав нульову нічию у Сан-Себастьяні. А це означає, що в останньому турі Бенфіці потрібно не лише перемагати в Австрії, а робити це з розгромним рахунком.

Післямова. Дивлячись за грою у першому таймі, ви, мабуть, як і автор цих рядків, ловили себе на думці, як така Бенфіка могла програти всі чотири попередні матчі. До того ж, забити там лише один м’яч! Другий тайм дав відповідь на це питання. Лідеру чемпіонату Португалії бракує організованості, характеру і, ймовірно, фізичної витривалості. Німецький тренер Рогер Шмідт повністю провалив єврокампанію.

Звісно, нам було б байдуже до проблем лісабонських "орлів", якби від їхньої розхлябаності вчергове не постраждав Анатолій Трубін. У першому таймі в нього практично не було роботи. Він спокійно впорався з ударом Асслані, а також врятував у дійсно гольовому моменті імені Арнаутовіча. Двічі зіграв надійно і на старті другої 45-хвилинки. Але далі Інтер було вже не спинити…

Якщо й звинувачувати українця в якомусь із трьох пропущених голів, то хіба у першому. Анатолій виконав непростий сейв після удару Біссека, але фактично вклав м’яч у ногу Арнаутовічу. З іншого боку – чому австрієць опинився наодинці з голкіпером? Де були захисники?! Гол Фраттезі – повний провал центральних оборонців, які залишили опонента без нагляду, дозволили йому оцінити ситуацію, прицілитися і бездоганно виконати удар (див. скріншот вище). Ну а щодо удару Санчеса з пенальті – питань жодних.

Статистичний портал SofaScore абсолютно об’єктивно виставив оцінки. Трубіну, який провернув п’ять сейвів, дістався непоганий бал 7,4. Вище – лише автор хет-трику Жоао Маріу з фантастичними 9,6 та опорник Невеш – 7,5. Натомість найнижчі оцінки – в усієї лінії оборони Бенфіки, надто – у центрбеків.

Щоправда, Трубіну від цього навряд чи легше. Три пропущені м’ячі – це катастрофа для будь-якого голкіпера. До того ж, реальних шансів на весняне продовження єврокубкової одіссеї у Бенфіки вже немає.

МЮ ще раз осоромився в Лізі чемпіонів, втративши перемогу над Галатасараєм – фейл Онана перекрив шикарний гол Бруну