УКР РУС

Інтер поступився Сампдорії і перервав серію з 8 перемог поспіль, Наполі у більшості сенсаційно програв Спеції

6 січня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу, 6 січня, у Серії А відбувся повний 16-й тур. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 16-й тур

Кальярі – Беневенто – 1:2

Голи: Жоао, 20 – Сау, 41, Туя, 44

Вилучення: Нандес, 85 (Кальярі)

Болонья – Удінезе – 2:2

Голи: Тамеясу, 19, Сванберг, 40 – Перейра, 34, Арслан, 90+2

Вилучення: Сванберг, 48 (Болонья, друга червона картка)

Кротоне – Рома – 1:3

Голи: Големіч, 71 – Майораль, 8, 29, Мхітарян, 35 (пен.)

Лаціо – Фіорентина – 2:1

Голи: Кайседо, 6, Іммобіле, 75 – Влаховіч, 88 (пен.)

Сампдорія – Інтер – 2:1

Голи: Кандрева, 23 (пен.), Кейта, 38 – де Врей, 65

Нереалізований пенальті: Санчес, 12 (Інтер)

Сассуоло – Дженоа – 2:1

Голи: Бога, 52, Распадорі, 83 – Шомуродов, 64

Торіно – Верона – 1:1

Голи: Бремер, 84 – Дімарко, 67

Наполі – Спеція – 1:2

Голи: Петанья, 58 – Нзола, 68 (пен), Побега, 82

Вилучення: Ісмаїлі, 78 (Спеція) (друга жовта)

Мілан – Ювентус: "россонері" втратили двох гравців основи перед центральним матчем туру

Ігрову програму дня відкривав поєдинок Кальярі – Беневенто. Господарі вийшли уперед на 20-й хвилині – відзначився Жоао. Підопічні Філіппо Індзагі менше володіли м'ячем, але гостріше діяли в атаці і на 41-й хвилині рахунок зрівняв Сау. Під завісу тайму ще один поклав Туя і команди пішли на перерву за мінімальної переваги гостей.

У другому таймі ситуація на полі не змінилась – сардинці контролювали м'яч, але ніяк не могли створити гольовий момент, а гравці Беневенто грали від оборони та в основному виходили тільки на контратаках. Під завісу зустрічі господарі ще й залишились у меншості – Нандес отримав жовту за фол, але через суперечку із рефері вона була замінена на червону. Однак, щоб використати чисельну перевагу гостям не вистачило часу. Матч так і закінчився із рахунком 1:2.

Болонья вийшла вперед у матчі з Удінезе ще до середини першого тайму: Рікардо Орсоліні закрутив сферу зі стандарту в район одинадцятиметрової позначки, де найспритнішим виявився Такехіро Тамеясу – японський захисник головою переправив м'яч у сітку. Удінезе згодом відігрався: Анжело Да Коста відреагував на перший удар суперника, однак з добиванням Роберто Перейри вже не впорався. Наприкінці першої сорокап'ятихвилинки Маттіас Сванберг, вдало зігравши на добиванні, вивів господарів вперед.

Одразу по перерві Болонья залишилась у меншості: Сванберг побачив перед собою другу жовту картку за підніжку. Удінезе вдалось дотиснути господарів вже у доданий час: Тугай Арслан увірвався у володіння Да Кости і пострілом поміж ніг вирвав нічию для своєї команди.

Відвертий аутсайдер Серії А Кротоне пропустив від Роми вже на 8-й хвилині: Генріх Мхітарян, отримавши пас на лівому фланзі, прострілив у штрафний майданчик суперника на набігаючого Борху Майораля – іспанцю залишалось просто підставити ногу. В середині тайму йому вдалось оформити дубль: змістившись ближче до центру Борха, потужним ударом з-за меж воротарського майданчика, перекинув сферу через голкіпера.

Згодом, за грубий підкат у власному штрафному, арбітр призначив пенальті, який реалізував Мхітарян – Алекс Кордац вгадав напрямок польоту м'яча, але у стрибку не зміг дотягнутися до круглого. В середині другого тайму Владімір Големіч після подачі з кутового головою закрутив сферу у сітку і скоротив рахунок. Цей гол став останнім у матчі.

Фіорентина у першому таймі пропустила від Лаціо двічі. І якщо гол Чіро Іммобіле арбітр після втручання VAR не зарахував, зафіксувавши офсайд, то з пострілом Феліпе Кайседо на початку зустрічі не виникло жодних проблем. Зрештою, в середині другої сорокап'ятихвилинки Чіро таки записав своє прізвище у протокол матчу вийшовши сам на сам з Бартоломеєм Дронговскі. Наприкінці матчу Душан Влаховіч з пенальті дещо підсолодив гіркоту поразки "фіалок".

Інтер з перших хвилин кинувся до воріт Сампдорії і вже на 12 хвилині отримав право на пенальті за гру рукою суперника. Алексіс Санчес з точки пробивав у лівий нижній кут воріт, проте Еміль Аудеро вгадав напрямок польоту м'яча і у стрибку нівелював загрозу. В середині тайму за аналогічне порушення одинадцятиметровий призначили вже у ворота Інтера – Антоніо Кандрева легко переграв Саміра Хандановіча. А наприкінці тайму Бальде Кейта влучним пострілом застав зненацька голкіпера Інтера, який у стрибку так і не дотягнувся до круглого.

По перерві Стефан де Врей, після навісу з кутового, скоротив рахунок до мінімуму, проте на більше міланців не вистачило. Поразка Інтера стала першою за останні 14 матчів (включно з сьогоднішнім). Востаннє підопічні Антоніо Конте програвали ще 17 жовтня у дербі проти Мілана (1:2).

Сассуоло вдалося забити у ворота однієї з найгірших команд чемпіонату – Дженоа – лише на початку другого тайму. Жеремі Бога отримав довжелезну передачу через пів поля на лівому фланзі, обіграв захисників і, увірвавшись у штрафний майданчик, з гострого кута поцілив у дальній кут воріт. В середині другої сорокап'ятихвилинки узбецький форвард гостей Ельдор Шомуродов вистрибнув вище від захисників і влучно замкнув подачу Паоло Гільйоне. А під кінець матчу Джакомо Распадорі, який тільки з'явився на футбольному полі, приніс перемогу Сассуоло, переправивши м'яч головою у сітку.

Торіно у матчі проти Верони тримався до 67-ї хвилини, аж поки після навісу Маттія Дзакканьї Федеріко Дімарко з лінії штрафного майданчика зльоту не перекинув Сальваторе Сірігу. Та втримати перевагу гості так і не змогли – під кінець матчу Бремер вирвав для "биків" надважливу нічию.

Наполі у рідних стінах приймав Спецію. Всю першу половину зустрічі неаполітанці провели в атаці. За весь тайм вони завдали 15-ть ударів по воротах суперника, сім з яких довелось відбивати голкіперу. Проти трьох ударів гостей, які пролетіли повз ворота, це виглядало дуже солідно. Однак, перший тайм виявився безгольовим і команди пішли на перерву із нульовим рахунком.

У другому таймі на полі з'явився Петанья, якому знадобилось всього декілька хвилин, щоб холоднокровно замкнути передачу Ді Лоренцо у штрафний майданчик – 1:0. На 68-й Руїс сфолив у штрафному майданчику і рефері призначив одинадцятиметровий у ворота господарів – Нзола не змарнував цей шанс та зрівняв рахунок. Трохи згодом, на 78-й, Ісмаїлі отримав другу жовту та залишив гостей у меншості. Гравці Спеції вирішили не здаватись та під час контратаки на 82-й Побега своєчасно опинився на добиванні та пробив практично у порожні ворота – 1:2. Неаполітанці до останніх хвилин матчу відчайдушно намагались зрівняти рахунок, але більше забити не змогли. Вольова перемога Спеції.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ