УКР РУС

Мілан розгромив Кротоне й повернув лідерство у Серії А завдяки дублям Ібрагімовіча та Ребіча, Лаціо здолав Кальярі

7 лютого 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 21-го туру Серії А було проведено п'ять матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 21-й тур

Беневенто – Сампдорія – 1:1

Голи: Капрарі, 55 – Кейта, 80

Мілан – Кротоне – 4:0

Голи: Ібрагімовіч, 30, 64, Ребіч, 69, 70

Удінезе – Верона – 2:0

Голи: Сільвестрі, 83 (автогол), Деулофеу, 90+1

Парма – Болонья – 0:3

Голи: Барроу, 15, 33, Орсоліні, 90+2

Лаціо – Кальярі – 1:0

Гол: Іммобіле, 61

Недільну ігрову програму відкривав поєдинок Беневенто – Сампдорія. У першому таймі команди багато фолили (рефері вручив чотири "гірчичника"), однак голів не забивали. Було кілька моментів у генуезців, але обійшлось без особливої гостроти.

Доля Гаттузо в Наполі залежить від двох найближчих матчів – на місце Ріно сватають іменитих наставників

Після перерви господарі розіграли швидку комбінацію у штрафному суперника, результатом якої став удар Капрарі з гострого кута – 1:0. Гравці Сампдорії одразу пішли в атаку, але зрівняти змогли аж на 80-й – відзначився Кейта. Після цього темп гри сповільнився і фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Мілан у рідних стінах приймав Кротоне, намагаючись повернути першу позицію у Серії А. Господарі володіли ініціативою від стартового до фінального свистка, забивши гол вже на 6-й хвилині зусиллями Калабрії, однак його скасували через офсайд. Не біда: змарнувавши ще кілька моментів, "россонері" відкрили рахунок на 30-й хвилині – Ібрагімовіч обігрався у стіночку з Леау й з лівого краю штрафного покотив у дальній кут. 1:0! Цей гол став 500-м для Златана у клубній кар'єрі.

До перерви рахунок не змінився, та і за п'ятнадцять хвилин після неї на табло горіли все ті ж 1:0. У справу знову довелося вступати Ібрі: на 64-й хвилині Тео Ернандес увірвався на лівий край штрафного та прострілив вздовж воротарського, а Златан замкнув у порожні ворота – 2:0. Після цього топ-клас показав Чалханоглу: на 62-й хвилині Хакан вийшов на поле, а вже на 69-й він з кутового подав точно на голову Ребічу – 3:0. Кротоне явно поплив, вже за хвилину пропустивши й четвертий гол внаслідок удару Ібрагімовіча під поперечку – Кордас парирував, але Чалханоглу спіймав відскок та прострілив під замикання Ребічу метрів з шести. 4:0. Цей гол став останнім у зустрічі. Мілан повертається на першу позицію в турнірній таблиці.

В паралельній зустрічі теж було весело. Удінезе приймав Верону, завдавши у першому таймі аж 12 ударів по воротах і 7 разів влучивши у площину – жодного голу з цього не прилетіло. Гості не відповіли жодним пострілом, але по перерві їм вдалося вирівняти хід матчу. У них було навіть більше моментів, однак рахунок не змінювався до ендшпілю поєдинку.

На 83-й же хвилині Верона забила, однак на табло загорілися 1:0 на користь Удінезе – це Сільвестрі зрізав простріл з правого краю штрафного у власні ворота. Гостям після цього довелося відкриватись, аби зрівняти рахунок, але замість камбеку вони отримали другий гол – Деулофеу прийняв передачу на лінію карного майданчика та потужно пробив низом у ближній кут. 2:0! Саме з цим рахунком матч і добіг кінця.

Болонья на виїзді зустрічалась із Пармою. Ще у першому таймі гості забезпечили собі комфортну перевагу у рахунку – дублем відзначився Муса Барроу, якому двічі асистував Сансоне. Пармезанці ж до перерви нічого створити не змогли.

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась – команди виглядали рівними, але у "хрестоносців" зовсім нічого не виходило в атаці. Під завісу зустрічі ще один поклав Орсоліні, і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Болоньї – 0:3.

Завершував ігровий день поєдинок Лаціо – Кальярі. Перша половина зустрічі була досить нудною. Було лише кілька небезпечних моментів в "орлів", однак реалізувати їх вони не змогли.

На початку другого тайму римляни вийшли уперед – Мілінковіч-Савіч у штрафному майданчику суперника головою скинув на Іммобіле, який майстерно обіграв голкіпера і спрямував м'яч у сітку. До кінця зустрічі "орли" мали ще безліч шансів збільшити перевагу, однак більше забити не змогли. Лаціо святкує мінімальну перемогу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ