УКР РУС

РБ Лейпциг розписав вогняну нічию з Айнтрахтом, Байєр сенсаційно поступився Армінії, Штутгарт здолав Хоффенхайм

14 березня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках недільної програми 25-го туру Бундесліги відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини 2020/21, 25-й тур

Байєр – Армінія – 1:2

Голи: Шик, 85 – Доан, 18, Окугава, 57

РБ Лейпциг – Айнтрахт – 1:1

Голи: Форсберг, 47 – Камада, 61

Штутгарт – Хоффенхайм – 2:0

Голи: Адамс, 15 (аг.), Калайдзіч, 64

Епічний фейл голкіпера та звірячий фол проти Ройса у відеоогляді матчу Борусія Д – Герта – 2:0

Байєр у рідних стінах приймав одного з аутсайдерів турнірної таблиці Армінію. Леверкузенці розпочали активніше, однак рахунок відкрили гості – на 18-й хвилині відзначився Доан. Після цього господарі усіма силами кинулись в атаку, однак до перерви нічого створити не змогли.

У другій половині зустрічі ситуація на полі не змінилась – Армінія відчайдушно оборонялась, виходячи тільки на контратаках, а "фармацевти" раз за разом штурмували штрафний майданчик, намагаючись пробити захист суперника. На 57-й, під час однієї з контратак, Окугава вийшов віч-на-віч із голкіпером та спрямував м'яч поміж ніг останнього. Під завісу поєдинку один гол відквитав Шик, однак це виявилось усе, на що були спроможні господарі. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Армінії – 1:2.

Результати Байєра виглядають досить невтішно – в останніх десяти матчах Бундесліги вони здобули лише три перемоги та зараз знаходяться на шостій сходинці чемпіонату. Натомість Армінії вдалось вибратись із зони вильоту та посісти 15-те місце першості.

Айнтрахт йде на четвертому місці турнірної таблиці, і перемога у цьому матчі дозволила б йому зберегти відрив від найближчого переслідувача в обличчі дортмундської Борусії, однак суперник був неабиякий – РБ Лейпциг, який посідає другу сходинку чемпіонату.

Команди пішли на перерву із нульовим рахунком, однак вже на початку другого тайму обмінялись голами – у "биків" відзначився Форсберг, а у "орлів" рахунок зрівняв Камада. До останніх хвилин матчу обидва суперники відчайдушно атакували, намагаючись вирватись уперед, однак забити не вдалось нікому. У підсумку – бойова нічия.

Міцні середняки і сусіди по турнірній таблиці – Штутгарт і Хоффенхайм – вдовольнились у першому таймі лише одним голом. На 15-й хвилині Касім Адамс, намагаючись перервати прострільну передачу суперника, ненавмисно спрямував м'яч повз власного голкіпера у дальній кут воріт. Андрей Крамаріч під кінець тайму міг відновлювати статус-кво, однак на його постріл вчасно відреагував Грегор Кобель, відбивши м'яч головою.

В середині другого тайму Сілас Вамангітука втік правим флангом у контратака і міг легко завершувати сам, однак не поскупився на передачу Саші Калайдзічу. Австрійський форвард вдотик у падінні замкнув повз голкіпера. Цього виявилось більш ніж достатньо для комфортної переваги "швабів".

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ