УКР РУС

РБ Лейпциг здолав Штутгарт і став лідером Бундесліги, Шальке поступився Герті і продовжив безвиграшну серію до 30 матчів

2 січня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу, в рамках 14-го туру Бундесліги, відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини, 14-й тур

Айнтрахт – Байєр – 2:1

Голи: Юнес, 22, Тапсоба, 54 (аг.) – Амірі, 10

Армінія – Борусія М – 0:1

Гол: Емболо, 58

Вердер – Уніон Берлін – 0:2

Голи: Беккер, 12, Авоньї, 29

Хоффенхайм – Фрайбург – 1:3

Голи: Бебу, 58 – Сантамарія, 7, Гріфо, 33 (пен.), Адамс, 42 (аг.)

Кельн – Аугсбург – 0:1

Гол: Яго, 77

Герта – Шальке – 3:0

Голи: Гендузі, 36, Кордоба, 53, Пйонтек, 80

Штутгарт – РБ Лейпциг – 0:1

Гол: Ольмо, 67

Нереалізований пенальті: Форсберг, 22 (РБ Лейпциг)

Арсенал відпустив Колашинаца в найгіршу команду Бундесліги

Перемога Байєра у матчі з Айнтрахтом дозволила б команді Петера Боса хоча б на день очолити турнірну таблицю Бундесліги. "Фармацевти" не стали відкладати на потім здобуття трьох очок і вже на 10-й хвилині вийшли вперед. Після передачі Флоріана Вірца в район одинадцятиметрової позначки Надім Амірі на класі розібрався з захисником і п'ятою переправив м'яч у сітку, обдуривши Кевіна Траппа. Та ще до середини першого тайму господарі зуміли відігратись: Амін Юнес, отримавши розрізний пас з середини поля, увірвався у штрафний майданчик і легко переграв Лукаша Градецкі.

Початок другого тайму приніс другий гол у ворота Байєра: Едмонд Тапсоба, намагаючись допомогти голкіперу після стрімкої контратаки господарів, зрізав м'яч у власні ворота. Як не намагались гості відігратись, але фінальний свисток зафіксував другу поразку "фармацевтів" поспіль.

Недавній суперник донецького Шахтаря у Лізі чемпіонів – менхенгладбаська Борусія – у виїздному матчі з Армінією намагалась покращити своє турнірне становище після чотириматчевої безвиграшної серії. Перший тайм, незважаючи на тотальну перевагу гостей, голів не приніс.

По перерві Брель Емболо, отримавши пас з центра поля, прорвався крізь щільні редути оборонців Армінії і, вийшовши сам на сам, переграв кіпера господарів. Більше голів у матчі не забивали.

Вердер у разі успіху у матчі з берлінським Уніоном міг одразу ж піднятися в середину турнірної таблиці. Однак, свої плани щодо цього мав суперник, якому вже на початку матчу вдалось розпакувати ворота Іржі Павленка – Шеральдо Беккер потужним ударом з лінії штрафного майданчика відкрив рахунок. В середині тайму бременців шокував Тайво Авоньї, якому, після помилки захисника, вдалося поцілити у дальній кут воріт. По перерві гості віддали ініціативу супернику і, грамотно зігравши в обороні, здобули важливу перемогу.

Сусіди по турнірній таблиці – Хоффенхайм і Фрайбург – влаштували у першому таймі справжню бійню. Спочатку Баптіст Сантамарія з гострого кута примудрився знайти шпарину між стійкою і голкіпером і вивести гостей вперед. Потім наставнику Хоффенхайма Себастьяну Хьонессу довелось протягом 5 хвилин провести дві вимушені заміни.

Згодом, в середині першої сорокап'ятихвилинки, за гру рукою Фрайбург отримав право на пенальті, який впевнено реалізував Вінченцо Гріфо. А перед свистком на перерву після стрімкої атаки гостей і прострілу у штрафний майданчик м'яч у власні ворота зрізав Касім Адамс. Після відпочинку Ільяс Бебу потужним ударом під поперечину з лінії воротарського один гол відквитав і дещо підсолодив гіркоту поразки Хоффенхайма.

Наднудний перший тайм між Кельном та Аугсбургом пройшов у в'язкій боротьбі з мінімумом ударів по воротах. Як наслідок, команди до перерви так і не спромоглись відкрити рахунок у матчі. В середині другої сорокап'ятихвилинки Яго після пасу Флоріана Нідерлехнера з близької відстані розстріляв ворота Тімо Хорна і вивів "фугерів" вперед. Цей гол став єдиним у матчі.

Шальке у матчі з Гертою планував здобути першу перемогу в сезоні, однак знову спіймав облизня. Гості володіли значною перевагою і зуміли втілити це у гол наприкінці першого тайму. Маттео Гендузі, скориставшись відскоком, з меж штрафного майданчика перекинув Ральфа Ферманна, який у стрибку намагався завадити взяттю воріт.

По перерві, після стрімкої контратаки, Джон Кордоба потужним ударом замкнув простріл Владіміра Даріди і, фактично, поховав шанси гельзенкірхенців на успішний підсумок матчу. Фінальну крапку поставив Кшиштоф Пйонтек, який тільки з'явився на полі – польський форвард вийшов на побачення з голкіпером і прокинув йому поміж ніг. До слова, безвиграшна серія Шальке у Бундеслізі сягнула вже 30 матчів.

Після невдачі Байєра РБ Лейпциг, у разі успіху в матчі зі Штутгартом, отримував шанс заскочити на вершину турнірної таблиці чемпіонату Німеччини. В середині першого тайму гості отримали право на одинадцятиметровий, який взявся виконувати Еміль Форсберг. Грегор Кобель у падінні зачепив ногою сферу після удару шведа і м'яч, влучивши у поперечину, вилетів у поле.

Зрештою, старання "биків" втілились у забитий гол в середині другого тайму: Дані Ольмо, отримавши м'яч на дальній штанзі, елегантно переправив його у ворота. Перемога дозволила РБ Лейпциг бодай на добу очолити Бундеслігу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ