УКР РУС

РБ Лейпциг у меншості розбив Вердер, Баварія розбомбила Кельн: 5-й тур Бундесліги, матчі суботи

21 вересня 2019 Читать на русском

В рамках 5-го туру чемпіонату Німеччини мюнхенська Баварія легко розгромила Кельн (4:0), Байєр переграв берлінський Уніон (2:0), Герта вдома втримала перемогу над Падерборном (2:1), Фрайбург розписав нічию з Аугсбургом (1:1), а Вердер програв РБ Лейпцигу (0:2).

Чемпіонат Німеччини, 5-й тур

Баварія – Кельн – 4:0

Голи: Лєвандовскі, 3, 48, Коутінью, 62 (пен), Перішич, 73

Вилучення: Ехізібу, 59

Байєр – Уніон – 2:0

Голи: Фолланд, 20, Аларіо, 25

Вилучення: Польтер, 66

Герта – Падерборн – 2:1

Голи: Ділросун, 10, Вольф, 53 – Золінскі, 54

Фрайбург – Аугсбург – 1:1

Голи: Хьолер, 23 – Нідерлехнер, 39

Вердер – РБ Лейпциг – 0:3

Голи: Орбан, 13, Забітцер, 35, Сараччі, 83

Вилучення: Лаймер, 64 (друга жовта)

Баварія у рідних стінах не помітила спротив Кельна, влаштувавши "козлам" розгром. Вже на 3-й хвилині Лєвандовскі увійшов у штрафний після класної передачу від Кімміха й відкрив рахунок, а на старті другого тайму він же замкнув подачу Йозуа з кутового – 2:0. Крім того, в першому таймі Коутінью прямим ударом зі стандарту влучив у ліву стійку. На 60-й же хвилині гості залишились у меншості й отримали пенальті – це Езіхібу грубо зіграв у власному штрафному. Коутінью з "точки" впевнено забив третій м'яч. Баварія на цьому не зупинилася: на 65-й хвилині Кімміх з дальньої дистанції поцілив у каркас воріт, а на 73-й Перішич точним ударом з кута карного майданчика пробив у дальній нижній кут – 4:0. Цей гол виявився останнім у зустрічі, хоча кілька моментів мав і Кельн.

Дебютний гол Коутінью у відеоогляді матчу Баварія – Кельн – 4:0

Байєр у себе вдома доволі легко переграв Уніон. Вже на 20-й хвилині леверкузенці відкрили рахунок зусиллями Фолланда, який завдав двох ударів з лінії штрафного: перший заблокували, однак Кевін в ту ж мить зіграв на добиванні, влучивши точно у дальній нижній кут – 1:0. За п'ять хвилин Аларіо отримав пас від Венделла й метрів з 20-ти закрутив м'яч під ліву стійку – 2:0. В середині другого тайму інтрига була остаточно вбита вилученням Польтера, який примудрився отримати пряму червону картку вже за п'ять хвилин після виходу на поле. Більше голів команди не забивали.

Герта на Олімпіаштадіоні приймала іншого новачки Бундесліги – Падерборн. Матч непогано давався берлінцям: так, вже на 10-й хвилині Ділросун на дриблінгу пройшов трьох захисників і пробив з лівого краю штрафного під ближню стійку – 1:0. По перерві ж Джавайро додав до голу асист на Вольфа, який метрів з восьми розстріляв порожній кут воріт гостей. Втім, вже за хвилину Падерборн завдяки прострілу Дрегера з правого флангу та замикання Золінскі скоротив відставання в рахунку. Зельке відповів забитим м'ячем на 75-й хвилині, однак арбітри скасували взяття воріт через офсайд у нападника. Цей гол став останнім у зустрічі, тож Герта святкувала перемогу.

Шальке у рідних стінах переміг Майнц і вийшов на другу позицію у Бундеслізі

Найменш цікава зустріч пройшла у Фрайбурзі, де місцевий однойменний клуб приймав Аугсбург. Команди обмінялися голами у першому таймі: на 23-й господарі вийшли вперед після удару Хьолера з близької відстані під ближню стійку, а гості на 39-й відігралися після красивої комбінації – її ударом з меж штрафного в дальній кут завершив екс-хавбек Фрайбурга Нідерлехнер. У другому таймі команди так не розродилися голами, тож фінальний свисток зафіксував бойову нічию.

В останньому суботньому матчі 5-го туру знекровлений травмами Вердер приймав лідера чемпіонату – РБ Лейпциг. Дати бій команді Юліана Нагельсманна господарі не змогли: вже на 13-й хвилині вони пропустили після подачі з кутового, яку ударом головою в дальній кут замкнув Орбан, а на 35-й потужний удар Забітцера зі штрафного під поперечину подвоїв перевагу "биків" – 0:2. В другому таймі гості подарували Вердеру надію на порятунок, залишившись у меншості після другої жовтої картки Лаймера, але скористатися подарунком бременці не зуміли. Зрештою, на 83-й хвилині РБ Лейпциг добив суперника: Вернер викотив передачу під удар Айдара, Павленка парирував, а Сараччі зіграв на добиванні – 0:3.

Ярмоленко проти гранда, реабілітація Зінченка, пекло Зідана та дуель Клоппа з Лемпардом: топ-5 матчів євровікенду