УКР РУС

РБ Лейпциг розтрощив Герту і піднявся у топ-4 Бундесліги, Борусія Д розбомбила Борусію М, Баварія здолала Гройтер Фюрт

20 лютого 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю у чемпіонаті Німеччини відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 23-й тур

Баварія – Гройтер Фюрт – 4:1

Голи: Лєвандовскі, 47, 82, Грісбек, 61 (аг.), Шупо-Мотінг, 90+1 – Хргота, 43

Борусія Д – Борусія М – 6:0

Голи: Ройс, 27, 81, Мален, 32, Вольф, 70, Мукоко, 75, Джан, 90 (пен.)

Герта – РБ Лейпциг – 1:6

Голи: Йоветіч, 48 – Хенрікс, 20, Нкунку, 64 (пен.), 67, Ольмо, 75, Айдара, 82, Поульсен, 89

Вилучення: Кемпф, 63 (Герта, червона картка)

Хоффенхайм здолав Вольфсбург і застрибнув у топ-4 Бундесліги, Бохум обікрав Штутгарт, Кельн піднявся у зону єврокубків

Баварія у матчі з Гройтер Фюртом просто зобов'язана була реабілітовуватись за ганебну поразку від Бохума у попередньому турі Бундесліги і несподівану нічию з Зальцбургом у Лізі чемпіонів. Однак пробити оборону найгіршої команди чемпіонату у першому таймі мюнхенцям не вдалось. Навпаки, за дві хвилини до перерви Хргота зі штрафного зачепив коліно Забітцера і вивів Гройтер вперед.

Одразу після відпочинку Баварія зрівняла: Лєвандовскі, опинившись на лінії воротарського майданчика, переправив м'яч у сітку після того, як кіпер був відіграний. Наприкінці матчу Роберт оформив дубль, відгукнувшись на подачу після розіграшу кутового. Вже у доданий час Шупо-Мотінг зробив рахунок на табло розгромним і дозволив вболівальникам "Ротен" видихнути.

Дортмундська Борусія вийшла вперед у матчі зі своїми тезками з Менхенгладбаха в середині тайму: Мален завдав потужного удару з кута штрафного з лівого флангу, Зоммер відбив, а Ройс зіграв на добиванні. За 5 хвилин автор гола віддав борг Доніеллу, вивівши його сам на сам з швейцарським кіпером розкішним пасом з центра поля. Мален увірвався у карний і вже у падінні пробив – м'яч пролетів під Зоммером і рахунок став 2:0.

На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Вольф з відскоком від поперечини остаточно визначив переможця матчу. Побиття продовжилось і ось вже Мукоко замкнув простріл Ройса – третій асист Марко у матчі. Однак Ройса цього вечора було не зупинити і за десь хвилин до свистка він оформив дубль. На завершення Джан з пенальті вбив останній цвях у домовину "жеребців".

В останньому матчі дня Герта приймала РБ Лейпциг. "Бики" вийшли вперед на 20-й хвилині і мали шанс подвоїти, але пішли на відпочинок з мінімальною перевагою. Одразу по перерві Герта зрівняла: Йоветіч стартував з центра поля, пройшов до лінії штрафного майданчика і пробив. Гулачі контролював ситуацію, однак м'яч зачепив ногу захисника і, змінивши траекторію, влетів у правий кут.

На екваторі другої сорокап'ятихвилинки Кемпф завалив Нкунку і побачив перед собою червону картку. Сам постраждалий і реалізував вирок з позначки. За три хвилини він оформив дубль, а ще за вісім Ольмо добив знекровлену "Стару даму". Айдара згодом забив п'ятий гол "биків", а за хвилину до завершення матчу своє прізвище у протокол вніс і Поульсен. Перемога підняла РБ Лейпциг у топ-4 Бундесліги.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ