УКР РУС

Барселона не хоче платити "смішний" штраф і подасть апеляцію у справі щодо неправомірності трансферу Грізманна

26 вересня 2019 Читать на русском

В Іспанії оприлюднили вирок щодо трансферу форварда Антуана Грізманна у Барселону.

Федерація футболу Іспанії наклала на Барселону штраф у розмірі 300 євро за те, що каталонці почали вести переговори з нападником Антуаном Грізманном у березні. Слідчий у справі Хуанчо Ландабереа запропонував покарати Барселону на суму 300 євро або змусити клуб провести один матч без глядачів на стадіоні Камп Ноу. У своєму рішення він спирався на Дисциплінарний кодекс іспанської федерації футболу.

Барселону можуть оштрафувати на 300 євро через трансфер Грізманна – сюрреалізм дня

"Комітет розуміє, що символічний штраф у 300 євро не матиме значного впливу на дотримання розглянутих клубом норм регламенту, з урахуванням його економічних можливостей і суми розглянутого трансферу", – йдеться у заяві комітету.

Цікаво, що каталонський клуб подасть скаргу до Апеляційного комітету про відкликання штрафу, заявивши, що у Федерації немає жодних доказів їхньої провини, повідомляє видання Mundo Deportivo.

Нагадаємо, 18 липня Атлетіко подав скаргу на Барселону. "Матрацики" отримали за трансфер Грізманна 120 млн євро – суму відступних, яка діяла за його контрактом починаючи з 1 липня. Мадридський клуб наполягав на виплаті 200 млн євро – за словами керівників Атлетіко, у них були докази того, що футболіст підписав угоду з "синьо-гранатовими" ще у березні. Однак пізніше мадридський клуб відкликав свою скаргу.

Мессі в центрі скандалу через ФІФА – з'явилися докази махінацій під час визначення переможців The Best-2019