УКР РУС

Барселона втратила очки і не змогла наблизитися до Реала, Сосьєдад переміг Алавес, Атлетік розписав нічию з Вільяреалом

21 лютого 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 24-го туру Ла Ліги було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 24-й тур

Барселона – Кадіс – 1:1

Голи: Мессі, 32 (пен) – Фернандес, 89 (пен)

Реал Сосьєдад – Алавес – 4:0

Голи: Ісак, 41, 49, 62, Порту, 73

Уеска – Гранада – 3:2

Голи: Ескріче, Пулідо, 39, Фульк'є, 44 (автогол) – Квіна, 8, Соро, 59

Нереалізований пенальті: Мір, 16

Вилучення: Санчес, 90+1 (Гранада)

Атлетік – Вільяреал – 1:1

Голи: Беренгер, 44 – Морено, 16

Ігрову програму неділі в іспанській Прімері відкривав поєдинок Барселона – Кадіс. У середині тайму "блаугранас" заробили одинадцятиметровий, який без особливих проблем реалізував Мессі. Гравці Кадіса ж у першому таймі не завдали жодного удару у площину воріт.

Мессі встановив черговий рекорд, обійшовши Хаві

У другому таймі господарі остаточно захопили контроль над м'ячем та грали у своє задоволення. Здавалось, що перемога вже у кишені, однак під завісу зустрічі пенальті у ворота "блаугранас" привіз Лангле. Цей шанс не змарнував Фернандес, який легко переграв воротаря. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Через цю поразку Барселоні не вдалось скоротити відставання від Реала, яке тепер складає п'ять пунктів. Кадіс піднявся на 14-ту сходинку турнірної таблиці.

Реал Сосьєдад у рідних стінах приймав Алавес. Під завісу першого тайму господарі вирвались уперед – Ісак в дотик замкнув ювелірний навіс Меріно у штрафний майданчик.

Одразу після перерви Ісак поклав ще один, записавши до свого активу дубль. Гравці Алавеса ніяк не відповідали і на 62-й Оярсабаль подав у карний майданчик, а Ісак підставив ногу – хет-трик. Після цього захист гостей остаточно капітулював. На 73-й Порту реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером – 0:4. У підсумку – нищівна перемога Реала Сосьєдад.

Гранада на виїзді зустрічалась з Уескою. Вже на 8-й хвилині матчу гранадці відкрили рахунок зусиллями Квіни та Соро. Трохи згодом господарі отримали шанс зрівняти завдяки одинадцятиметровому, однак його не зумів реалізувати Мір – м'яч влучив у стійку. Гравці Уески не засмутились і на 31-й рівновагу відновив Ескріче. Це додало їм впевненості і до перерви вони не тільки вийшли уперед, а ще й здобули собі комфортну перевагу у рахунку – відзначився Пулідо та автогол до свого активу записав Фульк'є.

Після перерви гості вирівняли гру і на 59-й відставання зменшив Соро. Гранадці продовжували атакувати, але захист суперника вдало оборонявся і до кінця матчу так і не дозволив створити біля своїх воріт жодного небезпечного моменту. Уеска святкує перемогу.

Програму дня закривав поєдинок у Більбао між Атлетіком і Вільяреалом. "Жовта субмарина" не виграла у жодному з останніх п'яти турів у Ла Лізі, однак на днях прибила Зальцбург в єврокубках. Таким чином, левантійці підходили до зустрічі з басками у бойовому настрої, що вилилось у гол вже на 16-й хвилині – це Жерар Морено вистрілив з відскоку метрів з 20-ти, влучивши у лівий нижній кут. 0:1!

Даний рахунок протримався до 44-ї хвилини, коли Беренгеру вдалося переправити у сітку кволе замикання прострілу у виконнані Вільямса. 1:1!

У другому таймі Атлетік захопив ініціативу, до 80-ї хвилини дозволивши Вільяреалу провести всього один удар по власних воротах. Втім, дотиснути суперника господарям не вдалося. Фінальний свисток зафіксував результативну нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ