УКР РУС

"Барселона", здолавши в овертаймі "Севілью", здобула Кубок Іспанії

23 травня 2016 Читать на русском

У фінальному наднапруженому матчі Кубку Іспанії "Севілья" поступилась "Барселоні" із рахунком 2:0.

Зустріч між командами розпочалась передбачувано - із старту каталонці взяли м'яча під свій контроль, коли гості з Андалусії зробили ставку на контратаки. Якраз одна із таких дозволила Гамейро вирватися на побачення із тер Штегеном. Однак гольовий момент француза за допомогою фолу останньої надії перервав Маскерано. Хав'єр за таке порушення одразу побачив перед собою червону картку, залишивши "синьо-гранатових" вдесятьох.

Підопічні Енріке протягом перших 45-ти хвилин створили декілька непоганих нагод для того, аби повести у рахунку. Щоправда, ні Суарес, ні Піке, який вдало підключився до кутового, записати до свого активу взяття воріт не зумів. Своєю чергою, номінальні гості запам'ятались чудово виконаним штрафним від Банеги, де лише тер Штеген у запаморочливому сейві не дозволив м'ячу опинитися у сітці власних воріт.

По перерві, активніше попереду виглядав саме колектив Емері. Знову про себе нагадав Банега, який із лінії штрафного віднайшов момент для удару, але влучив лише у стійку воріт "блаугранас". Фортуна, побувавши у ті хвилини на боці каталонців, незабаром облишила поза своєю увагою Суареса, який зазнав травми практично на рівному місці - уругваєць невдало приземлився на ногу.

Без Луїса чинному володарю Кубку Іспанії довелось непросто, особливо в атаці. Такий розвиток подій дозволив "севільцям" почати діяти попереду більш розкуто, коли каталонці після 60-ої хвилини всупереч обставинам зробили акцент на захист. Щоправда, вже у доданий арбітром час суддя вирівняв склади команд, вилучивши Банегу за дзеркально ідентичний фол до того за, що "червоне світло" перед собою побачив Маскерано. Цього разу постраждалим виявився Неймар.

До слова, Коноплянка вступив у гру на 80-хвилині матчу і запам'ятався активними діями на своєму фланзі. Також українець до свого пасиву записав "гірчичник".

Гольова мовчанка на "Вісенте Кальдерон" протривала до 97-ої хвилини, коли Мессі неймовірною передачею із глибини віднайшов Альбу, а той без проблем переправив м'яча у дальній від Ріко кут. Надалі Мессі і Ко могли збільшувати свою перевагу, але свою зірку спіймав вищезгаданий Ріко, який дивовижними сейвами залишав рахунок незмінним аж до моменту, коли за справу не взявся Неймар, гол якого і поставив остаточну крапку у цьому двобої. Відзначимо, що дві гольові передачі на рахунку Мессі.

Таким чином, "Барселона" здобуває 28-ий Кубок Іспанії у своїй історії.

Кубок Іспанії. Фінал.

"Барселона" - "Севілья" - 2:0 (0:0) ВІДЕО

Голи: Альба, 97, Неймар, 120+2

Вилучення: Маскерано, 37 ("Барселона"), пряма червона - Банега, 90+2 ("Севілья"), пряма червона, Каріссу, 120 ("Севілья"), друга жовта