УКР РУС

Барселона взяла реванш у ПСЖ, найдорожча футболістка світу принесла Челсі камбек – визначилися фіналісти жіночої ЛЧ

2 травня 2021 Читать на русском

Барселона і Челсі визначать тріумфатора Ліги чемпіонів 2020/21 серед жінок. Звіт про півфінальні поєдинки читайте на "Футбол 24".

Жіноча ЛЧ 2020/21. Півфінали, матчі-відповіді

Барселона – ПСЖ – 2:1 (перший матч – 1:1)

Голи: Мартенс, 8, 31 – Катото, 34

Челсі – Баварія – 4:1 (перший матч – 1:2)

Голи: Кірбі, 11, 90+5, Чжи Со-Юн, 43, Хардер, 84 – Задразіл, 29

Першим фіналістом ЛЧ стала жіноча команда Барселони, яка в рідних стінах переграла ПСЖ після нічиєї 1:1 у Франції. Таким чином, "синьо-гранатові" взяли своєрідний реванш за виліт чоловічої команди від ПСЖ в 1/8 фіналу.

Ще в першому таймі Ліке Мартенс – найкраща футболістка Європи та світу-2017 – оформила дубль. Спершу 28-річна представниця Нідерландів завдала обвідного удару в дальній кут, а пізніше переправила м'яч у сітку з кількох метрів.

Майже одразу гості скоротили відставання в рахунку, але гол Катото після розіграшу кутового став слабкою втіхою для ПСЖ. Француженкам для виходу у фінал бракувало лише одного голу, але другий тайм обійшовся без забитих м'ячів. 2:1 – тріумф Барси.

Футбол смакує краще з Pepsi та Lay's! Дивися топові матчі Ліги чемпіонів та вболівай за своїх фаворитів із футбольним боксом від Pepsi та Lay’s – смачні чипси в поєднанні з освіжаючим напоєм ідеально підійдуть для гучної компанії.

У другому півфіналі з'ясовували стосунки Челсі та Баварія. Німкені в першій грі виявилися сильнішими – 2:1, але вже в дебюті матчу пропустили від Фран Кірбі. Втім, ще до 30-ї хвилини гості забили у відповідь. Після розіграшу кутового м'яч відскочив до Сари Задразіл, яка гарматним ударом з-за меж штрафного зрівняла рахунок.

Але до перерви Челсі знову вийшов уперед. Влучний удар записала на свій рахунок Чжи Со-Юн. Гра плавно перетікала в екстра-тайм, але на останніх хвилинах основного часу у ворота Баварії влетів третій гол. Його автором стала Перніл Хардер, трансфер якої з Вольфсбурга в 2020-му став найдорожчим в історії жіночого футболу. На останніх секундах Баварія пропустила ще один. 4:1 – Челсі та Барселона визначать володаря трофею.

Фінал жіночої ЛЧ 2020/21 буде зіграний 16 травня у шведському Гетеборзі.

"Поклала трофей на підлогу і раптом відчула дотик Роберто Карлоса": історія Ади Хегерберг, першої жінки з Золотим м'ячем