УКР РУС

Барселона втримала перемогу над Мальоркою – каталонці перервали серію домашніх поразок і вийшли на другу позицію

1 травня 2022 Читать на русском

Мальорка в рамках 35-го туру Ла Ліги зазнала поразки від Барселони на Камп Ноу (1:2). Звіт читайте на "Футбол 24".

Барселона підходила до домашньої зустрічі проти Мальорки, маючи два важливих завдання. По-перше, каталонцям необхідно було перемогти, аби відірватись від Атлетіко та Севільї й одноосібно посісти другу позицію. Крім того, "блаугранас" заборгували власним вболівальникам – останні три матчі на Камп Ноу вони програли, чого ще не траплялось в історії. Острів'янам, однак, теж треба було чіплятись за очки, адже відрив від зони вильоту залишався мінімальним.

Барселона виграла футзальну Лігу чемпіонів, помстившись Спортінгу за минулорічний фінал

На жаль для гостей, багато сказати про Мальорку неможливо. Балеарці до завершальної частини поєдинку провели всього 3 удари по воротах – два з них заблокували, однак на 19-й хвилині Барселона мала пропускати гол. Каталонців врятував Ніньйо, який при замиканні прострілу Олівана пробив з п'яти метрів у небо. От, власне, і весь футбол острів'ян.

"Блаугранас" домінували протягом усієї зустрічі, тримаючи м'яч 76% ігрового часу й створюючи пристойну кількість моментів. Вже на 4-й хвилині Обамеянг пробивав головою з близької дистанції після навісу від Гаві (Ріко парирував), на 23-й Араухо забив гол (його скасували через офсайд), а на 25-й Депай відкрив рахунок – асист в активі Альби. На 30-й хвилині Раільйо міг ще й автогол провести, однак Ріко виручив Мальорку.

Після цього Барса збавила оберти, не створивши нічого конкретного до самої перерви. На початку ж другого тайму Раільйо знову був близьким до автогола, підрізавши простріл Торреса у власну стійку. Зрештою, на 54-й хвилині балеарці пропустили вдруге – це Бускетс бахнув з лінії карного майданчика в дальній нижній кут після того, як Торрес з 11-ти метрів пробив у захисника. 2:0.

Забивши, підопічні Хаві знову взяли затяжну паузу, притиснувши суперника аж на 70-х хвилинах. Зокрема, на 71-й Торрес знову запоров момент, не зумівши забити з лінії воротарського при замиканні прострілу Альби. На 73-й же стався доволі курйозний гол, який одразу ж скасували: Депай скинув м'яч під удар Обамеянгу метрів з п'яти, той влучив у поперечку, а захисник не зміг винести сферу – Ферран відібрав її й кволо пробив у Обамеянга, від якого сфера і влетіла у ворота. Лайнсмен помітив офсайд у цій ситуації.

Не дотиснувши нещасну Мальорку, каталонці догралися до пропущеного голу. Острів'яни заробили стандарт, Севілья виконав шикарну подачу, а Раільйо замкнув – 2:1! Втім, "блаугранас" швидко повернули ініціативу, ледь не забивши третій гол на 85-й хвилини внаслідок прострілу свіжого Дембеле. Один із захисників підрізав його у власні ворота, але Ріко врятував гостей.

Попри домінування в ендшпілі зустрічі, Хаві вирішив зміцнювати оборону, випустивши на останні хвилини Лангле замість Алвеса. Хід спрацював. Барселона впевнено довела матч до перемоги, набрала 66 очок і вийшла на другу позицію в турнірній таблиці.

Реал Сосьєдад погіршив шанси на Лігу чемпіонів, оступившись з Райо Вальєкано, Гранада врятувалась з Сельтою