УКР РУС

Барселона мінімально обіграла Реал – космічний гол Рафіньї затьмарив дебют Лєвандовскі, масова сутичка та вирок Луніну

24 липня 2022 Читать на русском

Товариський поєдинок іспанських грандів у спекотному Лас-Вегасі видався напрочуд бойовим та емоційним. Долю зустрічі вирішив зірковий новачок "блаугранас", який прийшов з АПЛ.

Товариський поєдинок. Лас-Вегас (65 тисяч глядачів)

Реал Мадрид – Барселона – 0:1

Гол: Рафінья, 27

Реал (4-3-3): Куртуа – Лукас Васкес (Одріосола, 71), Мілітао (Вальєхо, 62), Алаба (Начо, 46), Рюдігер (Менді, 46) – Чуамені (Кроос, 46), Вальверде (Асенсіо, 46), Камавінга (Модріч, 46) – Родріго (Себальйос, 70), Азар (Каземіро, 46), Вінісіус (Маріано, 70)

Барселона (4-3-3): Тер Штеген (Пенья, 62) – Араухо (Піке, 63), Крістенсен (Кесьє, 46), Ерік Гарсія, Альба (Бальде, 46) – Бускетс (Серхі Роберто, 63), Гаві (Де Йонг), Педрі (Дест, 63) – Рафінья (Депай, 63), Лєвандовскі (Обамеянг, 46), Ансу (Дембеле, 46)

Реал – Барселона – 0:1 – відео шедевра зіркового новачка та огляд матчу

Фантастичний гол бразильця Рафіньї, який забиває у другому матчі поспіль, вирішив долю зовсім не товариського Ель Класіко у "Місті гріхів". Традиційно нервовий поєдинок між запеклими суперниками потішив американську публіку безкомпромісною боротьбою, принаймні у першому таймі, з елементами реслінгу. Словом, усе, як люблять за океаном.

Якщо мадридці розпочали зі своїм тріденте майбутнього у центрі поля (Чуамені-Вальверде-Камавінга), то Хаві виставив фактично усіх найсильніших. Лєвандовскі дебютував у атаці нової ери разом з Рафіньєю та Ансу. Данець Крістенсен склав компанію Еріку Гарсії в центрі оборони, Араухо вийшов справа у захисті.

Барса активніше пресингувала та краще комбінувала, а Мадрид традиційно намагався відповідати швидкими контратаками. Хоча, каталонці не мали суттєвої переваги у володінні м'ячем (53% – 47%). Очевидно, Хаві не потрібен контроль заради контролю. Оновлена Барса намагається якомога швидше доставляти м'яча зірковим форвардам. Роберт, до слова, програв свою першу дуель неймовірному Куртуа. Найкращий воротар світу впорався з потужним ударом поляка у ближній кут.

Зрештою, цікавіших моментів у Лєвандовскі не було. Хіба шо заблокований удар після передачі Рафіньї. Він регулярно відтягувався назад і активно підказував молодшим партнерам. Наразі бракує елементраного порозуміння. Та й потрібно визнати, що Роберт прийшов зі значно сильнішої команди, де процес налагоджено до автоматизму. Зараз же треба починати усе спочатку.

Інша справа – Рафінья. Екс-вінгеру Лідса, схоже, зовсім не потрібен час на адаптацію. 50-мільйонний бразилець був одним з найактивніших і створив справжній шедевр. Після помилки Мілітао каталонський новачок відкрив рахунок ефектним пострілом з-за меж штрафного. Цей м'яч виявився єдиним у зустрічі, попри те що обидві команди завдали чимало ударів (9 – 16). Щоправда, мадридці без Каріма Бензема жодного разу не влучили у рамку. Вальверде гарматним пострілом на 17-й хвилині перевірив на міцність поперечку.

В атаці Реала виділялися Вінісіус та Родріго, тоді як багатостраждальний Азар повністю розчинився. Літнє Класіко вкотре продемонструвало, що у бельгійця немає майбутнього у Мадриді. Трансфер або оренда були б оптимальним варіантом напередодні ЧС. Схожим шляхом міг би піти й Андрій Лунін, якому гарантовано крихти ігрового часу.

Показово, що Анчелотті у другому таймі замінив усіх польових, крім Куртуа. Працьовитий українець, на жаль, не отримав жодної хвилини. Той же Хаві дав шанс резервному кіперу, а впертий Карлетто продовжує гнути свою консервативну лінію. Проте, ще один сезон у Реалі – це свідомий вибир Луніна. Якщо його все влаштовує, можемо лише побажати успіху.

По перерві найкращі моменти втратили Асенсіо та Кессьє. Іспанець промахнувся метрів з 15-и, а івуарійський новачок Барси змарнував вихід віч-на-віч з Куртуа. Останній ще двічі рятував після потужних ударів Дембеле. Барселона повинна була забивати більше – результативність підвела.

А тепер до реслінгу. На 43-й хвилині команди потішили американських глядачів невеличкою сутичкою за участю найсильніших гравців обох команд – Араухо та Рюдігера. Запеклий клінч переможця не визначив, а наступного раунду доведеться чекати до осені. Офіційне Класіко відбудеться 16 жовтня на Сантьяго Бернабеу. Репетиція – за Барсою.