УКР РУС

Барселона розгромила Осасуну, Реал Сосьєдад спіткнувся у матчі з Вільяреалом, але зберіг лідерство

30 листопада 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 11-го туру іспанської Прімери відбулось чотири матчі. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 11-й тур

Барселона – Осасуна – 4:0

Голи: Брейтвейт, 29, Грізманн, 42, Коутінью, 57, Мессі, 73

Хетафе – Атлетік – 1:1

Голи: Анхель, 75 – Вільялібре, 9

Сельта – Гранада – 3:1

Голи: Ноліто, 27, Баеса, 81, Бельтран, 85 – Суарес, 25

Вилучення: Йокушлу, 90+8 (Сельта) (Після фінального свистка)

Реал Сосьєдад – Вільяреал – 1:1

Голи: Оярсабаль, 33 (пен) – Морено, 6 (пен)

Ігровий день в іспанській прімері розпочинав поєдинок Барселона – Осасуна. Каталонці забезпечили собі комфортну перевагу у рахунку ще до кінця першого тайму. На 29-й відзначився Бретвейт, а під завісу тайму Грізманн з дальньої дистанції поклав під поперечину. Памплонці ж до перерви не створили жодного небезпечного моменту.

Грізманн ледь не розірвав сітку могутнім ударом з льоту – відео гармати

У другій половині зустрічі "синьо-гранатові" не зупинились і на 57-й Коутінью замкнув простріл Грізманна у штрафний майданчик – 3:0. Трохи згодом, на 73-й, Мессі з лінії карного майданчика вистрілив у район правої дев'ятки та збільшив перевагу до розгромної. Цей гол став останнім у матчі та фінальний свисток зафіксував нищівну поразку памплонців – 4:0.

Нагадаємо, що сьогодні каталонському клубу виповнюється 121 рік від дати заснування.

Хетафе приймав Атлетік з Більбао. Баски відкрили рахунок вже на 9-й хвилині матчу, коли Вільялібре головою замкнув навіс Беренгера з кутового. Господарі відчайдушно намагались відігратись і змогли це зробити аж на 76-й хвилині. Анхель з дальньої дистанції низом пробив у лівий кут воріт – 1:1. Обидві команди розраховували на перемогу і до останніх хвилин матчу намагались вирватись уперед, але забити не змогла жодна. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Сельта у рідних стінах зустрічалась із Гранадою. У першому таймі команди обмінялись голами – у ґранадців відзначився Луїс Суарес, а у господарів – Ноліто. Після перерви команди виглядали рівними. Вже під завісу зустрічі Сельті вдалось вирватись уперед. На 81-й Баеса на добиванні таки зумів запхати м'яч у ворота, а за декілька хвилин Аспас обіграв голкіпера і з гострого кута віддав на Бельтрана, який пробив у порожні ворота. Перемога Сельти – 3:1.

Вільяреал завітав у гості до лідера Ла Ліги Реал Сосьєдада. На 6-й хвилині рефері призначив одинадцятиметровий за фол у штрафному майданчику. Його без особливих проблем реалізував Морено, вивівши "жовту субмарину" уперед. У середині тайму арбітр призначив ще один пенальті, але цього разу у ворота Вільяреалу. Шанс зрівняти не змарнував Оярсабаль – голкіперу майже вдалось парирувати удар.

У другому таймі темп гри значно сповільнився – жодного небезпечного моменту. Команди перепасовувались у центрі поля, не ризикуючи йти в атаку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ