УКР РУС

Барселона може оформити найдорожчий трансфер в історії жіночого футболу – дві володарки ЗМ в одній команді

12 квітня 2023 Читать на русском

Футболістка Ліона Ада Хегерберг може продовжити свою кар'єру в Іспанії.

Барселона намагається посилити свою жіночу команду. Керівництво каталонського клубу позначило головною трансферною ціллю Аду Хегерберг, яка наразі виступає за французький Ліон. Як повідомляє Marca, перші перемовини між клубами відбулися ще в минулому сезоні.

Англія виграла жіночу Фіналіссіму, здолавши Бразилію – доля трофея вирішилась у серії пенальті

Ліон вибув із Ліги чемпіонів, програвши Челсі. Ця невдача може підштовхнути Хегерберг покинути Францію. Очікується, що Барселона запропонує "ткачам" 420 тисяч євро за футболістку, що зробить її трансфер найдорожчим у жіночому футболі. Також керівництво "блаугранас" планує збільшити зарплатню Хегерберг. Зазначимо, що минулого року каталонці заплатили Манчестер Сіті 400 тисяч за півзахисницю Кіру Волш.

Чинна угода між норвезькою футболісткою та Ліоном діє до 2024 року. Хегерберг виступає у складі "ткачів" з 2014 року. За цей період вона зіграла в 198 матчах та забила 212 голів.

Якщо трансфер відбудеться, то у складі Барселони буде дві володарки "Золотого м'яча". Хегерберг отримала нагороду у 2018 році, а Алексія Путельяс, яка наразі виступає за каталонців, визнавалася найкращою у 2021 та 2022 роках.

Челсі по пенальті вибив Ліон, Арсенал створив сенсацію з голом-шедевром – визначилися півфінальні пари жіночої ЛЧ