УКР РУС

Барселона не може зареєструвати усіх новачків через розбіжності з Ла Лігою у 150 млн євро

4 серпня 2022 Читать на русском

Фінансові проблеми змушують каталонців вдаватись до неординарних кроків.

Облікові записи Барселони не збігаються з записами Ла Ліги щодо доходів каталонців, інформує Cope. Загальний дохід клубу, згідно з їхньою документацією, склав 767 млн євро, тоді як у Ла Ліги зафіксована цифра у 667 млн.

Барселона пішла на принизливий крок, аби позбутися Умтіті та Брейтвейта

Причиною став продаж 25% телеправ Sixth Street у розмірі 517 млн, тоді як сам клуб заробив аж 667 млн. Економічний контроль Ла Ліги враховує гроші, які вже потрапили до бюджету Барселони, а це якраз 517 млн. Через це клуб готується продати до 49% прав на Barcelona Studios, що є четвертим фінансовим важелем. Так "блаугранас" отримають додаткові 100 млн євро.

Завдяки цьому додатковому доходу, а також відходу кількох гравців та зменшення зарплати в інших, Барселона нарешті зможе зареєструвати новачків (Лєвандовскі, Рафінья, Кунде, Крістенсен, Кессьє). Вже відома дата, коли клуб хоче їх зареєструвати – 12 серпня, за день гри з Райо Вальєкано у рамках 1-го туру Ла Ліги.

Барселона завершила турне в США перемогою над Нью Йорк Ред Буллз – Лєвандовскі влаштував фестиваль промахів на очах Анрі