УКР РУС

Айнтрахт – Борусія Д: прототип матчів з Шахтарем, карате-гол і підозра на травму феноменального суперника України

2 лютого 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Айнтрахт зупинив Борусію Дортмунд у 20-му турі чемпіонату Німеччини. Рахунок та огляд матчу Бундесліги 2018/19 читайте на "Футбол 24".

Німеччина. Бундесліга 2018/19, 20-й тур

Айнтрахт – Борусія Д – 1:1

Голи: Йовіч, 36 – Ройс, 22

Матч, як і онлайн-трансляція Айнтрахт – Борусія Д на "Футбол 24" стартував о 16:30 за київським часом. Колишня команда Ярмоленка очолювала Бундеслігу, набравши 48 очок. Суперник Шахтаря по 1/16 Ліги Європи заробив 31 бал і на 3 пункти відставав від зони ЛЧ. Борусія не програвала Айнтрахту уже 5 матчів поспіль (у 2017-2018 роках дортмундці лише раз дозволили супернику зіграти внічию з собою). Дортмунд перемагав Франкфурт найчастіше в чемпіонаті Німеччини з-поміж інших команд, але виграв лише 1 матч з останніх 8-и на виїзді. Команда Фавра проводить найкращий сезон в історії, якщо враховувати кількість набраних очок.

Футболісти, тренер і менеджмент Айнтрахта в топі Бундесліги – Шахтарю буде дуже складно в Лізі Європи

Айнтрахт мав забивати вже на 3-й хвилині. Аллє віддав ідеальний пас на Да Косту, але німець ангольського походження програв Буркі дуель сам на сам. Борусія настільки розгублено виглядала на старті, що її воротар зненацька подарував м'яч Ребічу, однак удар хорвата заблокували. Дортмунд оговтався і на 12-й розписав красиву комбінацію у 3 ходи. Санчо знайшов прострілом Алькасера, та Пако вирішив занадто красиво переграти кіпера ударом п'ятою. Гра в дотик лідерів Бундесліги завдавала чимало проблем Айнтрахту. Особливо потерпав лівий фланг, який часто проривав юний Санчо. Утім англієць також загравався, що допомагало франкфуртцям захищатись.

Майбутній суперник збірної України Геррейро знищив оборону господарів фінтами, після чого захисник збірної Португалії віддав Ройсу на порожні ворота. Марко довелось тільки пробити поміж ніг захисника, який відчайдушно намагався заблокувати удар. За декілька хвилин Айнтрахт видав чергову комедію в захисті. Ройс отримав пас від суперника, проте бездарно пробив повз ворота, вийшовши на останню перешкоду перед голом. Чергова неймовірна комбінація Борусії пройшла широкими мазками справа наліво. Санчо віддає на Ройса, суперники вже лежать, але Марко бомбардує поперечину. ЯК?! Згодом капітан ще й 3-м поспіль невлучним ударом змарнував черговий момент.

Айнтрахт спробував взяти своє характером. Кілька ударів з-за меж штрафного – проблеми з прицілом. А ось подарунок від парочки Діалло-Вайгль, від якої круглий пінг-понгом відскочив до суперника, треба було реалізовувати. Утім Ребіч також програв дуель віч-на-віч Буркі. Натомість форвард збірної Сербії Лука Йовіч, з яким Україну чекає зустріч у відборі до Євро-2020, його перший же момент реалізував. Найкращий бомбардир Бундесліги забив свій 14 гол в акробатичному стилі а-ля Ібрагімовіч. Цікаво, що в активі Ройса стало 13 забитих. Сьогодні відзначаються 2 найкращих бомбардири німецького сезону!

По перерві Борусія стала збиватись на сумбурні індивідуальні дії, а вийти вперед міг Айнтрахт. Ребіч не без фарту підробив м'яч і пробив у ближній – Буркі знову, як стіна. Доволі несподівано, але вже на 55-й Хюттер зняв з поля свого найкращого бомбардира. Замість Йовіча вийшов Гачіновіч. До слова про серба. Головний снайпер Айнтрахта забив 22 голи, тобто в середньому кожні 97 хвилин у Бундеслізі. Серед тих, хто провів мінімум 20 матчів, це найкращий результат в історії чемпіонату Німеччини.

Дальній удар орендованого в Реала Хакімі (мінімально вище дев'ятки) дав такий потрібний імпульс гостям. І ось уже Вайгль виводить Алькасера на воротаря – добре, що Трапп парирував, адже Пако перебував у положенні поза грою, однак арбітр момент прогавив. Франкфурт агресивно запресингував Дортмунд біля чужого штрафного, але останньому пасу дещицю не вистачило, аби дійти до мети. Лідер Бундесліги відповів ударом Алькасера зі штрафного – і тут вище.

Нічия у підсумку, яка не дуже засмутила Борусію. Адже в паралельному матчі Баварія програла, і відрив лідера збільшився до 7-и очок. Айнтрахт залишається на 5-му місці з 32-ма балами, але Вольйсбург і Байєр підібрались впритул та й Хофенхайм на відстані однієї перемоги.

Боротьба проти фінтів – репетиція дуелей з Шахтарем

Айнтрахт повністю виграв боротьбу в лідера Бундесліги: 31 успішний відбір проти 14 у суперника. Борусія краще контролювала м'яч (59% володіння і 80 на 69 точність пасу) і брала дриблінгом (18 на 7). Відразу 6 гравців команди Хюттера виграли 4 і більше єдиноборств у захисті. Чогось подібного чекаємо і від матчів з Шахтарем в 1/16 фіналу Ліги Європи. Утім Франкфурт тим і небезпечний, що його гра не зводиться тільки до примітивної боротьби.

Атакувальне тріо вчергове себе показало. Аллє віддав 4 ключові паси – горе Ребічу, що хорват марнував моменти майже так само, як Ройс у Борусії. Зрештою, Анте завдав аж 4-х ударів у площину воріт і може не пробачити іншого суперника в наступних іграх. Йовіч віддавав паси з найкращою в команді точністю (83,3%) і забив з єдиного свого прицільного удару. Карате-гол Луки – одна з окрас гри. Та схоже, що Лука травмувався, адже не дуже віриться в те, що Хюттер просто так зняв з поля форварда, який забив 19 голів і віддав 4 асисти у 26 матчах всіх турнірів, тобто причетний до голів кожні 69 хвилин.

Борусія і Баварія – унікальний і повчальний випадок

У 20-му турі вперше в сезоні обидва головні борці за чемпіонство не змогли виграти свої матчі. Утім Дортмунд покращив свій відрив від Мюнхена. Цікаво, що Баварія більше била по воротах, ніж Борусія (17 проти 13) і менше пострілів дозволяла супернику (10 проти 12), але дошкульно програла Байєру.

Атакувальна робота Борусії з миттєвими переведеннями з флангу на фланг, швидкісним дриблінгом і нестримними Санчо, Ройсом, Геррейро і компанією – це пісня. Не вистачало лише безжального фінішера. Якщо Шахтар проявить свою силу на флангах, а він це вміє, то команді Хюттера буде дуже непросто. По-хорошому дортмундці мали нокаутувати і добивати суперника ще в першому таймі. Утім Айнтрахт після перерви показав, наскільки небезпечно пробачати цю команду і відтягувати справу на потім. Гра абсолютно вирівнялась і спокійно могла завершуватись з будь-яким результатом.

Байєр вдома переміг Баварію, Хоффенхайм зіграв внічию з Фортуною: 20-й тур Бундесліги, матчі суботи