УКР РУС

Аугсбург заявив про симпатії VAR до Борусії – DFB відреагував

22 травня 2023 Читать на русском

Баварський клуб вважає, що суддя з Вестфалії допоміг помічнику головного арбітра ухвалити рішення на користь Борусії Д.

На 38-й хвилині матчу 33 туру чемпіонату Німеччини з дортмундською Борусією захисник Аугсбурга Фелікс Удохай за рахунку 0:0 отримав пряму червону картку, і ця подія стала ключовою в матчі. Головний суддя Тобіас Вельц ухвалив це рішення після підказки VAR – саме такий напис з'явився на табло стадіону.

Дубль Аллє, який вивів дортмундців у лідери Бундесліги, у відеоогляді матчу Аугсбург – Борусія Д – 0:3

Як інформує Kicker, Аугсбург звинуватив одного з помічників VAR Крістіана Фішера в симпатіях до Борусії. Повідомляється, що представники баварців упевнені в тому, що Фішер не повинен був перебувати у складі бригади помічників арбітра, оскільки є уродженцем Хемера, який розташований у Вестфалії – між цим містечком і Дортмундом близько 40 кілометрів.

Німецький футбольний союз (DFB) відреагував на цей скандал офіційною заявою. В організації зазначили, що вилучення Удохая сталося без підказки VAR, а також заявили про те, що пункт про регіональний нейтралітет щодо арбітрів було скасовано після пандемії коронавірусу.

Борусія Д виграла в Аугсбурга з рахунком 3:0 і в наступному – останньому – турі чемпіонату Німеччини може оформити чемпіонський титул.

Борусія Д у більшості розбила Аугсбург і обійшла Баварію на вершині Бундесліги – до Салатниці залишився один крок