УКР РУС

Байєр завдяки автоголу врятував нічию з Шальке, Аугсбург здолав Майнц у битві за виживання: 31-й тур Бундесліги, неділя

14 червня 2020 Читать на русском

У неділю 31-й тур німецької першості завершувало два поєдинки. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Німеччини, 31-й тур

Майнц – Аугсбург – 0:1

Гол: Нідерлехнер, 1

Шальке – Байєр – 1:1

Голи: Каліджурі, 51 (пен.) – Міранда, 81 (авт)

Аутсайдери Бундесліги – Майнц і Аугсбург – зійшлись у очній дуелі за "шість очок". Переможець цього протистояння впритул наближався до основного завдання на кінець сезону – збереження прописки у найвищому німецькому дивізіоні.

Вже через сорок секунд після стартового свистка гості вийшли вперед: після скидки головою від Карлоса Груесо Флоріан Нідерлехнер у падінні перекинув кіпера Майнца. "Карнавальники" одразу кинулись відігруватись і змарнували кілька непоганих нагод зрівняти. Оборона "фугерів" без особливих труднощів відстояла перший тайм "на нуль". Варто згадати також про травму Тайво Авоньї, який вже в середині тайму змушений був покинути поле на ношах.

Другий тайм агресивніше розпочав Аугсбург. Рубен Варгас і знову Нідерлехнер лише завдяки майстерності Флоріана Мюллер не змогли збільшити перевагу своєї команди. Загалом, досить млявий поєдинок так і закінчився мінімальною перевагою гостей.

РБ Лейпциг обіграв "безголовий" Хоффенхайм завдяки класному дублю вихованця Барселони

Шальке у матчі з Байєром планував нарешті перервати 12-матчеву безвиграшну серію, яка, у разі поразки чи нічиєї у нинішньому поєдинку мола стати рекордною в історії гельзенкірхенської команди. Натомість "фармацевти" прагнули скористатись вчорашньою поразкою менхенгладбахської Борусії і, у разі успіху, піднятись на четверту сходинку.

Перший тайм минув без голів, хоча гості майже вдвічі більше володіли м'ячем. По перерві Шальке вийшов вперед – Даніель Каліджурі впевнено реалізував пенальті за гру рукою. Вже за мить Надім Амірі міг зрівнювати, але фантастичну реакцію продемонстрував Алєксандер Нюбель, перевівши круглого на кутовий. Зрештою, що не могли зробити футболісти Байєра – зробити гравці Шальке. Під кінець матчу, намагаючись завадити Паулінью замкнути простріл, Хуан Міранда зрізав м'яч у власні ворота і відновив статус-кво.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ