УКР РУС

Атлетіко – Реал: Соларі перекусив Сімеоне, Рамос і Бейл глузують над суперником, а каталонець допомагає "королям"

9 лютого 2019 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Атлетіко програв Реалу в домашньому мадридському дербі в рамках 23-го туру чемпіонату Іспанії. Рахунок і огляд матчу Прімери 2018/19 читайте на "Футбол 24".

Іспанія. Прімера, 23-й тур

Атлетіко – Реал – 1:3

Голи: Грізманн, 25 – Каземіро, 16, Рамос, 42 (пен.), Бейл, 74

Вилучення: Партей, 80

Матч, як і онлайн-трансляція Атлетіко – Реал Мадрид на "Футбол 24", стартував о 17:15 за київським часом. Команда Сімеоне до звітної гри випереджала чинних клубних чемпіонів Європи на 2 очки в турнірній таблиці. Від лідера Барселони Атлетіко відставав на 6 балів, а Реал – на 8. Відзначаємо, що Альваро Мората у складі господарів грав проти своїх колишніх партнерів, а в гостей таким гравцем був Тібо Куртуа.

Атлетіко – Реал – 1:3 – відео голів та огляд матчу

На момент Партея, який сам проліз у штрафний Реала, відповів Модріч. Лука замикав навісну передачу головою – обидва несподівані ходи не принесли успіху та бодай першого влучного удару. А ось дебютним влучним ударом команда Соларі відкрила рахунок. Після подачі кутового, яку арбітр змусив повторити, Рамос виграв верхову боротьбу в 4-х (ЧОТИРЬОХ) суперників, а Каземіро забивав ударом через себе без жодної опіки – ця сцена цілком могла б стати ілюстрацією до легендарної книги "100 років самотності". Перший гол бісіклетою, який пропустив Атлетіко в чемпіонаті Іспанії за час правління Сімеоне!

Атлетіко – Реал: прогноз на матч Ла Ліги

Корреа врізався у Вінісіуса, після чого віддав розкішний пас на Грізманна зі своєї половини поля. Антуан ледь не з центра поля вибіг на побачення з Куртуа і без проблем катнув поміж ніг екс-голкіперу Атлетіко. Було на межі фолу та офсайду, але суддя Естрада Фернандес після консультації з VAR все ж зарахував взяття воріт. Реалізація за півгодини 100-відсоткова – обидва удари у площину воріт завершились голами.

Наприкінці тайму рефері призначив суперечливий пенальті за фол проти Вінісіуса (здавалось, це трапилось не в межах штрафного майданчика), який реалізував Серхіо Рамос. Бразильський вінгер, як і іспанський захисник, непогано попрацював на атаку в першому таймі, але епізод викликає велетенські сумніви.

На старті другого тайму ще одне закидання за спини захисникам завершилось голом Морати... у ворота своєї колишньої команди. Однак рефері і тут взяв паузу для VAR, і гол не зарахували, мовляв, офсайд. Якщо Альваро й випередив Рамоса, то на якісь мікроволосини коліна. Після цього Хіменес ударом впритул, але з гострого кута пробивав під поперечку – Куртуа потягнув. Мората впав після шлагбаума Каземіро – суддю ледь вмовили звернутись до VAR, але і тут рішення не на користь Атлетіко.

Бейл, який вийшов замість Вінісіуса, відправив господарів у нокдаун. Модріч класним пасом знайшов Гарета, а той пробив ідеально в кутик. Після цього валлієць ще й показав жест, який у пристойному товаристві сприймається за образливий, але уникнув відповідальності. Десята в матчі і 7-а в "матрацників" жовта картка завершилась вилученням. Томаc Партей ще раніше претендував на червону, а черговий грубий фол (наступив на ногу Кроосу) став логічним підсумком для цього брутала. Згодом Бензема вирізав класну передачу для Бейла – Гарет відмовився доводити рахунок до розгромного.

Реал здобуває 5-у поспіль перемогу в Ла Лізі та обходить Атлетіко на 1 бал. До Барси тепер лише мінус 5, але в каталонців виїзна гра з Атлетіком у запасі.

Каталонський арбітр начудив

Навіть суддівські експерти та вболівальники близького до Реала видання Marca визнають: суддя Естрада Фернандес мав призначати пенальті за підніжку Каземіро проти Морати. Такої думки дотримується екс-рефері Андухар Олівер та більшість фанів (52%). Цікаво, що судив мадридське дербі арбітр з каталонського міста Леріда, який повністю довірився VAR. У мережі вже іронізують, що за пультом у нарадчій кімнаті сидів не хто інший, як Флорентіно Перес. А ще перейменовують VAR у Відео Асистенти Реала.

Він також призначив пенальті за фол Хіменеса проти Вінісіуса, який трапився до лінії штрафного. Андухар вважає, що це ще одна результативна помилка. З подібною оцінкою епізоду згодні 53% читачів Marca.

Водночас помилився Естрада Фернандес і на користь Атлетіко. На думку колишнього судді, гол Грізманна, яким "матрацники" зрівняли рахунок, також не можна було зараховувати. І річ не в тому, що офсайд – чемпіон світу-2018 витримав лінію. Питання в тому, що Корреа за межею дозволеного атакував Вінісіуса перед тим, як віддати гольовий пас. Погоджуються з помилковістю цього гола 65% читачів.

Соларі обіграв друга. Рамос, Бейл і діти пустували, як могли

Вони ділили роздягальню в Атлетіко та Інтері, а останнім часом частенько зустрічалися, щоб повечеряти в мадридських ресторанах і поговорити про футбол без зайвих свідків. Цього разу друзі були по ворожі боки барикад. Атмосфера ненависті фанатів обох клубів не вплинула на них. На обличчі Соларі навіть з'явилось щось схоже на розчарування, коли Бейл показував непристойний жест після свого гола.

До слова, рішення залишити Гарета на лавці було сміливим і влучним. Вінісіус пошарпав нерви Хіменесу і Ко за майже годину часу, щоб валлійський експрес проїхав розкритих і виснажених "атлетів", мов станції в маленьких містах – без оглядки і зупинки. Регілон усе ще не дає Марсело шансів вийти у важливих матчах. Діти Соларі зробили з ветеранами Сімеоне те, чого на Ванда Метрополітано ще не траплялось – найшвидше забили і відзначились двічі до перерви, а ще змушували відчайдушно і негарно фолити.

На фоні вчорашніх гравців молодіжки Рамос здавався вічною легендою. Серхіо виграв усю боротьбу в чужому і своєму штрафному. Двічі познущався над торсидою Атлетіко: виграти боротьбу в повітрі в 4-х "матрацників" і віддати гольовий пас, а потім забити пенальті і висміяти спосіб святкування голів Грізмана.

Без жодних нервів, зате з якоюсь інопланетною впевненістю в собі. Рамос, схоже, заразив цим Вінісіуса, який починає виростати з дітлаха в чоловіка. Бразилець за декілька днів видав 2 вражаючі безстрашні виступи на полях головних іспанських суперників – Барселони та Атлетіко. Той, кого Лопетегі збирався "берегти" до кращих часів у лавах дубля, що грає в 3-й лізі.

Суддівство всі забудуть, а натхненна перемога і 100-й гол Бейла залишаться. Реал фактично у всіх лініях переграв Атлетіко. Можливо, тільки один Антуан не заслуговував програти. Соларі справедливо здолав свого друга і вчителя. Футбол знову переміг ідеологію "головне – не пропустити" і зробив це красиво, хоча й не без полеміки.