УКР РУС

Атлетіко оступився з Гранадою і піднявся на другу сходинку Ла Ліги, Хетафе на виїзді здолав Сельту

20 квітня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У середу 33-й тур Ла Ліги продовжили декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 33-й тур

Атлетіко – Гранада – 0:0

Сельта – Хетафе – 0:2

Голи: Майораль, 24, 52

Спортінг визначився з долею Раміреса, який орендований у Динамо

У першому матчі дня Атлетіко приймав Гранаду. Команди підійшли до поєдинку з абсолютно різними завданнями: якщо підопічні Сімеоне ведуть запеклу боротьбу за Лігу чемпіонів, то андалусійці перебувають у зоні вильоту і зобов'язані брати очки у кожному матчі, аби залишитись в еліті. Для гостей цей поєдинок був принциповим ще хоча б тому, що став першим для Айтора Каранки у статусі тренера Гранаду (легендарний екс-захисник Реала очолив команду напередодні).

Господарі протягом першого тайму володіли незначною перевагою, однак суперник практично не дозволив створити бодай один по-справжньому небезпечний момент. По перерві можна згадати хіба що постріл Грізманна повз праву стійку з лінії штрафного майданчика – команди не спромоглись бодай на один удар у площину воріт. Нічия принесла Атлетіко 61 очко і підняла на другу сходинку – у Севільї та Барселони по 60 очок і по одному та два матчі у запасі відповідно. Гранада з 30-ма пунктами залишилась вісімнадцятою.

У ще одному поєдинку Сельта на власному полі поступилась Хетафе. Долю матчу вирішив Майораль, якому вдалось оформити дубль, забивши по голу у кожному з таймів. Хоча якби Мендес на другій хвилині був трішечки точніший (м'яч після його удару влучив у стійку), гра могла б піти за зовсім іншим сценарієм.

В середині дургої сорокап'ятихвилинки гості забили втретє, але гол Унала скасували через офсайд. Перемога підняла Хетафе на чотринадцяту сходинку, Сельта залишилась одинадцятою.

Вільяреал завдяки дублю Данджуми здолав Валенсію, Бетіс сенсаційно поступився Ельче і погіршив шанси на боротьбу за ЛЧ