УКР РУС

Жирона на виїзді переграла Валенсію: 11 тур Ла Ліги, матчі суботи

3 листопада 2018 Читать на русском

В матчах 11 туру Ла Ліги Атлетіко зіграв внічию з Леганесом, а мадридський Реал у суперважкому поєдинку вирвав перемогу над Вальядолідом, Жирона переграла Валенсію.

Атлетіко на виїзді не зумів здолати Леганес. Хоча в першому таймі саме Леганес мав кращі нагоди, аби відзначитись забитими голами, проте Оскар Родрігес двічі трохи не влучав ударом зі штрафного. В другому таймі "матрацники" перехопили ініціативу і змогли забити на 69 хвилині. На відміну від Оскара Родрігеса, в Грізманна з точністю штрафних все в порядку. Проте Каррільо на 82 хвилині відновив рівновагу в матчі і врятував нічию для Леганеса. Відзначимо, що Андрій Лунін потрапив до заявки на матч, проте не вийшов у стартовому складі після не надто переконливого дебюту.

Реал приймав Вальядолід, збираючись взяти легкі три очки та завершити свою катастрофічну серію матчів без перемог. Втім, не все сталося, як гадалося: не дивлячись на ряд непоганих моментів, "бланкос" не могли відзначитись аж до 80-х хвилин. Більше того: на 58-й та 66-й після пострілів Алькараза та Тоні Реал рятувала поперечина! Не забиваєш ти – забиваєш ти у свої: на 83-й Вінісіус красиво увійшов у штрафний і не дуже вдало пробив, але м'яч рикошетом від спини Кіко влетів у ворота Вальядоліда. Після цього гості розклеїлись і привезли собі пенальті, яке на 88-й хвилині впевнено реалізував Серхіо Рамос. 2:0 – дуже важка перемога Реала.

Валенсія вдома поступилась Жироні. Гості розпочали з класного моменту Понса, однак далі Валенсія захопила ініціативу і мала декілька небезпечних нагод біля воріт Буну. А от в другому таймі Понс вивів Жирону вперед в рахунку. Валенсія намагалась відігратись, проте не змогла реалізувати бодай один із них.

Атлетіко набрав 20 очок і наблизився до Барселони, а Леганес з 9 пунктами залишився в зоні вильоту. Реал набрав 17 очок та піднявся одразу на шосте місце, а Вальядолід, маючи на одне менше, розташувався на восьмому. Жирона набрала 16 очок і піднялась на 9 місце, Валенсія з 11 пунктами лишилась на 14 позиції.

Чемпіонат Іспанії 2018/19, 11 тур

Леганес – Атлетіко – 1:1

Голи: Каррільо, 82 – Грізманн, 69

Реал – Вальядолід – 2:0

Голи: Кіко, 83 (автогол), Рамос, 88 (пен)

Валенсія – Жирона – 0:1

Гол: Понс, 48