УКР РУС

Леганес розійшовся миром з Сельтою, Атлетіко переміг Вальядолід: 35-й тур Ла Ліги, матчі суботи

27 квітня 2019 Читать на русском

В рамках 35-го туру іспанської Прімери Леганес вдома розійшовся миром з Сельтою, Вальядолід поступився Атлетіко, Алавес на виїзді розписав мирову нічию з Атлетіком. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2018/2019, 35-й тур

Атлетік – Алавес – 1:1

Голи: Ечебаррія, 42 – Бастон, 45+1

Атлетіко – Вальядолід – 1:0

Голи: Фернандес, 67 (аг.)

Леганес – Сельта – 0:0

Пекло Зозулі та Селезньова на шляху до Прімери: унікальна фортеця Іспанії, яка перевершує Камп Ноу, та 9 суперматчів

У першому матчі 35 туру чемпіонату Іспанії зустрічались Атлетік і Алавес. Сусіди по турнірній таблиці борються за сьому сходинку, яка дасть право зіграти у кваліфікації Ліги Європи. Наразі "баски" випереджають суперника на три очки, однак якщо сьогодні переможе Алавес, то наздожене їх за очками і обійде за особистими зустрічами. У першому таймі Атлетіко володів беззаперечною перевагою, однак найбільш небезпечний момент створили суперники: після удару Хоні на восьмій хвилині м’яч влучив у стійку. Під кінець першого тайму гра пішла на зустрічних курсах і спочатку Беньят Ечебаррія за три хвилини до закінчення першого тайму вивів Атлетік вперед, а на першій доданій хвилині Борха Бастон зрівняв рахунок (арбітр навіть переглядав момент взяття воріт через систему VAR аби переконатись у правильності свого рішення). У другому таймі Атлетік продовжував тиснути, але матч так і закінчився 1:1. Після цього матчу Атлетік з 50-ма пунктами залишається на сьомому місці, Алавес з 47-ма очками займає восьму сходинку.

У т. зв. «позолоченому» матчі Атлетіко приймав Вальядолід. У разі поразки мадридців Барселоно могла достроково стати чемпіоном Прімери, тож «матрасники» планували брати у цьому матчі три очки. Але й «біло-фіолетові» не хотіли дарувати супернику перемогу, адже, перебуваючи на сімнадцятій сходинці, мали всі шанси в результаті вилетіти в Сегунду. У матчі, який пройшов за незначної переваги Атлетіко, був забитий лише один гол. Точніше автогол: Хоакін Фернандес зрізав м’яч у власні ворота. Після цього матчу Атлетіко набрав 74 очки і закріпився на другому місці, а Вальядолід з 35-ма пунктами залишився на сімнадцятій сходинці.

Сельта завітала у гості до Леганеса. Всього п’ять очок різниці, але які різні завдання стояли перед клубами: команда нашого Андрія Луніна фактично убезпечила себе від вильоту, в той час як «кельти» все ще ризикують залишити Прімеру. Матч пройшов у безкомпромісній боротьбі, без забитих голів і закінчився сухою нічиєю. Як наслідок Леганес набрав 42 очки і піднявся на одинадцяту сходинку, Сельта з 37-ма пунктами залишилась на шістнадцятому місці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ