УКР РУС

Атлетік відтіснив Циганкова і Ко від єврокубків, Альмерія відірвалась від зони вильоту, Ельче вкрав у Хетафе спокій

20 травня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 35-му турі чемпіонату Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 35-й тур

Атлетік – Сельта – 2:1

Голи: Вільямс І. 5, Беренгер, 54 – Ларсен, 50

Альмерія – Мальорка – 3:0

Голи: Лазаро, 13, 42, 59

Хетафе – Ельче – 1:1

Голи: Ель-Хаддаді, 8 – Бойє, 45+1

Жирона драматично поступилась Вільяреалу – Циганков даремно пробив чемпіона світу і не врятував від гола

Атлетіко на своєму полі здолав Сельту. Баски борються за право представляти країну у єврокубках, тож Сельта була підходящим суперником, аби поповнити очкову колекцію. Господарі вийшли вперед вже на 5-й хвилині і пішли на перерву з мінімальною перевагою.

Після відпочинку "кельти" відновили статус-кво, але насолоджувались цим недовго – за чотири хвилини команда з Більбао знову повела і втримала переможний рахунок до завершення поєдинку. Як наслідок, Атлетік набрав 50 очок і потіснив з сьомої сходинки, яка дає можливість грати у Лізі конференцій, Жирону Віктора Циганкова.

Альмерія розгромила Мальорку і значно покращила свої перспективи провести наступний сезону у найвищому дивізіоні чемпіонату Іспанії. Героєм матчу став Лазаро, який оформив хет-трик. Перемога принесла "рохібланкос" 39 балів і підняла на тринадцяту сходинку – від зони вильоту вони на відстані 5 очок. Мальорка на сходинку вище з 44-ма балами.

Ельче, який дочасно оформив виліт, вкрав перемогу у Хетафе. "Темно-сині" у боротьбі за виживання забили вже на початку матчу, але не витримали натиску суперника і пропустили гол у роздягальню. Другий тайм не приніс нічого, окрім емоцій – Бордаласа навіть довелось заспокоювати "гірчичником". Хетафе балансує над зоною вильоту – сімнадцята сходинка, але така ж кількість очок, як і у Вальядоліда, який однією ногою вже у Сегунді.

Кадіс переміг Вальядолід – екс-карпатівець отримав вилучення й ускладнив боротьбу за виживання