УКР РУС

Хетафе знищив Леванте, Атлетік здолав Гранаду, Севілья переграла Леганес: 15 тур Прімери, неділя

1 грудня 2019 Читать на русском

У рамках 15-го туру відбулось кілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2019/2020, 15-й тур

Севілья – Леганес – 1:0

Гол: Дієго, 63

Атлетік – Гранада – 2:0

Голи: Гарсія, 41 (пен.), Берчіче, 83

Еспаньйол – Осасуна – 2:4

Голи: Рока, 30 (пен.), Кальєрі, 93 – Гарсія, 46, Авіла, 49, Монкайола, 84, Торрес, 92 (пен.)

Вилучення: Ронкалья, 52 (Осасуна, друга жовта картка)

Хетафе – Леванте – 4:0

Голи: Кабрера, 54, Моліна, 60 (пен.), Анхель, 67, Тімор, 78

Валенсія переграла Вільяреал, Реал здолав Алавес і вийшов на першу сходинку: 15-й тур Прімери, матчі суботи

У недільному матчі 15-го туру іспанської Прімери Севілья у рідних стінах зустрічалась з Леганесом. Перший тайм минув за цілковитого домінування господарів, однак до забитих м'ячів справа не дійшла – 0:0. Втім, по перерві підопічні Лопетегі таки повели у рахунку – Дієго був першим на м'ячі під час "пожежі" у штрафному Леганеса й заштовхав "круглого" у ворота. Цей єдиний гол і вирішив долю протистояння на користь господарів – Севілья виходить на друге місце чемпіонату й очікує результату поєдинку між Барселоною та Атлетіко.

Атлетік вдома грав з Гранадою. Господарі відкрили рахунок наприкінці першого тайму – результативним ударом з "точки" відзначився Гарсія. По перерві "баски" виглядали гостріше, однак подвоїти перевагу їм вдалось ближче до кінця матчу – Лопес видав філігранну передачу на Берчіче, який в дотик відправив м'яч у сітку. Більше рахунок не змінювався – впевнена перемога Атлетіка в підсумку.

Невдаха турнірної таблиці Еспаньйол приймав на своєму полі міцного середняка Осасуну. Рахунок першого тайму не зовсім відповідав перебігу подій у матчі, однак саме господарі зуміли реалізувати свій шанс – Марк Рока з пенальті, за грубу гру суперника у штрафному майданчику, вивів свою команду вперед. На перших секундах другого тайму гості відігрались – Рубен Гарсія, після навісу Первіса Еступінана, головою переправив м’яч у сітку воріт. А за мить вже Есекієль Авіла використав свій шанс і вивів Осасуну вперед. На 52-й хвилині Ронкалья отримав другу жовту картку і залишив свою команду у меншості. Однак це не завадило гостям забити знову: спочатку Хон Монкайола скористався помилкою захисника, а згодом Роберто Торрес з пенальті довів рахунок до розгромного. Та вже у наступній атаці господарі зусиллями Хонатана Кальєрі знову скоротили рахунок, однак на більше банально не вистачило часу.

Сусіди по турнірній таблиці – Хетафе та Леванте – приспали уболівальників у першому таймі, пішовши на перерву без голів. Натомість у другій половині зустрічі господарі вчинили справжню розправу над гостями, забивши протягом 13-ти хвилин три голи. Під кінець матчу Хетафе забив вчетверте, чим повністю декласував суперника.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ