УКР РУС

Атлетік розписав результативну нічию з Атлетіко, Осасуна не дотиснула Реал Сосьєдад: 28-й тур Ла Ліги, матчі неділі

15 червня 2020 Читать на русском

В рамках 28-го туру чемпіонату Іспанії Атлетік та Атлетіко сильнішого виявити не змогли – як і Реал Сосьєдад з Осасуною.

Чемпіонат Іспанії 2019/20, 28-й тур

Атлетік – Атлетіко – 1:1

Голи: Муніаін, 37 – Коста, 39

Реал Сосьєдад – Осасуна – 1:1

Голи: Оярсабаль, 61 – Адріан, 30 (пен)

Перший тайм атлетичного дербі пройшов за явної переваги басків як у активності, так і гостроті, але до 30-х хвилин моментів не виникало. Після паузи на водопій справи пішли веселіше: на 32-й Альварес головою пробив під праву стійку стійку (Облак парирував), а на 37-й господарі вийшли вперед – Берчіче виконав простріл на лінію штрафного, а Муніаін "шведою" в дотик переправив м'яч у дальній кут. Втім, вже за дві хвилини Коке розрізним пасом вивів Косту віч-на-віч із Сімоном – 1:1. До речі, для Коке це був 308-й матч за Атлетіко (4-й в історії клубу за цим показником), а для Дієго – перший гол з вересня минулого року.

На перерву команди пішли з нічийним рахунком, а другий тайм відверто розчаровував. В перші 30 хвилин можна було згадати хіба що замикання кутового у виконанні Кости метрів з п'яти, але воно точним не було. Дієго Сімеоне провів заміни й ледь не виграв поєдинок на 80-й хвилині: Лоді потужно пробив метрів з 20-ти, Сімон парирував в бік, а Аріас з гострого кута добивав у майже порожні ворота – Сімон в останню мить встиг парирувати коліном! Після цього команди обмінялися низкою менш цікавих епізодів. Зрештою, фінальний свисток зафіксував нічию.

Тур закривав поєинок у Сан-Себастьяні між Реал Сосьєдадом та Осасуною. Перший тайм відверто не вразив: в активі обох команд було всього по три неточних удари, причому два постріли памплонців з гри були заблоковані – втім, третій став гольовим. Він став можливим завдяки відеоповтору, який помітив гру рукою у штрафному господарів. Адріан Лопес впевнено реалізував пенальті – 0:1.

На старті другого тайму баски серйозно притиснули суперника. Кілька класних атак оборона гостей витримала, але на 61-й Вілліан Хосе та Оярсабаль розірвали її – перший протягнув м'яч і вивів Мікеля сам на сам, а другий зрівняв рахунок. Втім, після цього Осасуна вирівняла гру, а 89-й хвилині Брашанац міг і перемогу принести памплонцям, пробивши головою в дальній кут – м'яч летів за спину Реміро, але той зумів його дістати. На 90+3-й Дарко змарнував ще кращий шанс, вистріливши з кута воротарського повз дальню стійку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию.

Барселона знищила Мальорку: шикарний футбол "блаугранас", перформанс Мессі та Альби, Кубо – безстрашний самурай