УКР РУС

Севілья залишилась поруч із зоною вильоту, Атлетік повернувся в зону ЛЧ, лідер Осасуни доєднався до "клубу Шукера"

28 січня 21:28 Читать на русском
Автор: Олекса Бик

В рамках програми дня у 22-му турі Ла Ліги 2023/24 провели декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 22-й тур

Кадіс – Атлетік – 0:0

Севілья – Осасуна – 1:1

Голи: Ромеро, 24 – Будімір, 55

Вилучення: Сусо, 86 (Севілья)

Лунін чи Кепа: джерело повідомило, кого Анчелотті обрав основним воротарем Реала до кінця сезону

Атлетік повернувся у зону Ліги чемпіонів, але навряд чи баски задоволені. Після несподіваної поразки від Валенсії підопічні Ернесто Вальверде вибили Барсу з Кубка, але тепер вони розписали "нулі" з Кадісом у Ла Лізі. Між іншим, їхній суперник не знав перемог протягом 17 турів (тепер уже 18-ти).

"Леви" набрали 42 очки й піднялись на четверту позицію, потіснивши Атлетіко вниз, однак мадридці відстають всього на 1 заліковий бал при двох матчах у запасі. А можна було наздогнати Барселону...

Севілья перервала 4-матчеву серію поразок у Ла Лізі, але довела безвиграшну до 5-ти турів. У рідних стінах підопічні Кіке Санчес Флореса розписали нічию з Осасуною (1:1). Завдяки цьому результату навіть вдалося відірватись від зони вильоту, але всього на 1 очко.

Зустріч стала визначною для Айзека Ромеро (Севілья) та Анте Будіміра (Осасуна). Нападник андалусійців став першим із сезону 2014/15 футболістом Севільї, якому вдалося забити 4 голи у перших 5-ти поєдинках у всіх турнірах. Форвард памплонців, своєю чергою, забив свій 50-й гол у Ла Лізі – він став четвертим хорватом, якому підкорилася ця планка в Іспанії. Ще три – це Ален Петернац (55 гол), Іван Ракітіч (61) і Давор Шукер (114).

Жирона повернула лідерство, наблизивши Бенітеса до відставки – Довбика зупинив сейв туру, Циганков змарнував супершанс