УКР РУС

Севілья впевнено переграла Гранаду, Вільяреал на останніх хвилинах вирвав перемогу над Алавесом: 21 тур Ла Ліги, субота

25 січня 2020 Читать на русском

В рамках 21-го туру чемпіонату Іспанії провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Іспанія, Ла Ліга, 21-й тур

Еспаньйол – Атлетік – 1:1

Голи: Ембарба, 63 – Вільялібре, 11

Алавес – Вільяреал – 1:2

Голи: Хоселу, 80 – Бакка, 10, Ніньйо, 89

Севілья – Гранада – 2:0

Голи: Де Йонг, 11, Ноліто, 34

Еспаньйол оформив третій коштовний трансфер – 40 млн євро перед страхом Сегунди

У Барселоні місцевий Еспаньйол і Атлетік жваво розпочали поєдинок, що призвело до забитого м'яча вже на 11-й хвилині. Це Муньяїн після цікавого розіграша кутового знайшов у центрі штрафного майданчика Вільялібре, а Асьєр потужно пробив у нижній кут із розвороту. Гол вивів "папуг" із рівноваги, а баски продовжили тиснути й мали ще кілька нагод розвинути свій успіх. Під кінець першого тайму Еспаньйол вирівняв гру, та відігратися до перерви не зумів.

Атлетік впевнено розпочав другий тайм,але неочікувано рахунок зрівняв Еспаньйол. Після навісу у штрафний майданчик та короткого розіграшу Де Томас пробив з льоту та зрівняв рахунок. Надалі, попри усі старання, жодна з команд не змогла забити. Нічия.

Алавес у рідних стінах приймав Вільяреал. Загалом, поєдинок пройшов у динамічній боротьбі з моментами у виконанні обох команд – зокрема, баски забили вже на 5-й хвилині зустрічі. Взяття воріт скасували через офсайд, а вже на 10-й голом відзначились левантійці: Гомес отримав діагональ на лівий фланг та прострілив у центр штрафного, звідки завдав удару Бакка – 0:1. Господарі могли відігратися після пострілів Ріохи на 31-й хвилині та дель Мораля Гарсії на 61-й, однак вдало зіграв голкіпер.

Гості огризалися, але на 80-й оборона Вільяреала не витримала: Хоселу скинув довгу передачу на Лукаса Переса, прийняв від нього пас на правий край карного майданчика та пробив у ближній кут – 1:1. Втім, задовільнитися нічиєю Алавесу не судилося: на 88-й хвилині на поле вийшов 19-річний Фер Ніньйо, а на 89-й він, отримавши розрізний пас від Трігероса, вистрілив метрів з 17-ти у дальню дев'ятку – 1:2! Господарі капітулювали.

Севілья в разі перемоги в андалусійському дербі проти Гранади могла бодай на добу зайняти третю позицію. Мотивація була солідною, тож підопічні Хулена Лопетегі не стали затягувати з голами: так, вже на 11-й хвилині Де Йонг ударом головою в дев'ятку замкнув подачу Наваса з правого флангу – 1:0. На 34-й перевагу господарів подвоїв Ноліто, прийнявши проникну передачу після прориву Регілона й ефектно прокинувши м'яч повз голкіпера.

У Гранади до перерви був лише момент зі скасованим внаслідок втручання VAR пенальті, але не було жодного удару по воротах. У другому таймі гості заграли значно активніше, розмінявшись із суперником низкою непоганих можливостей для взяття воріт, однак ще одного голу трибуни Рамон Санчес Пісхуан так і не побачили. Фінальний свисток зафіксував суху перемогу Севільї – 2:0.

Турнірна таблиця чемпіонату Іспанії