УКР РУС

Аталанта – Ювентус: анонс фіналу Кубка Італії

19 травня 2021 Читать на русском
Автор: Вадим Грищук

Аталанта і Ювентус зустрічаються у вирішальному матчі Кубка Італії сезону 2020/21. Читайте анонс та прогноз на поєдинок Аталанта – Ювентус на "Футбол 24".

Сумбурне призначення Андреа Пірло головним тренером може дуже дорого коштувати Ювентусу. Туринці вже віддали Скудетто в руки Антоніо Конте і перебувають на межі краху. Фінал Кубка Італії в цьому контексті – ніщо! Фактично для клубу набагато важливіший матч Аталанти в неділю. Бергамаски прийматимуть Мілан і, якщо програють, можуть позбавити "Стару синьйору" путівки в ЛЧ. Зрештою, Ліга чемпіонів важлива для Ювентуса як структури, але саме ця команда, як ніколи раніше, потребує виграного трофея.

Роналду вивозить свій автопарк з Турина – португалець "натякнув", де продовжить кар'єру

Ні для кого не секрет, що Андреа Пірло влітку покине свою посаду. Керівники клубу дипломатично обходять це питання, висловлюючи підтримку алленаторе. Така поведінка – лише спосіб розрядити обстановку. Адже заяв, що Пірло залишиться, ніхто не робить. Уся риторика виключно в теперішньому часі. Жодних заяв про майбутнє. А от Джанлуїджі Буффон був більш категоричним. Легендарний голкіпер вже повідомив, що знову покине Ювентус. Цього разу остаточно. У свої 43 Джіджі прагне нового виклику. Схоже, як і Кріштіану Роналду. Щодо португальця не було офіційних заяв, але занадто багато джерел стверджують, що Кріша в Серії А ми більше не побачимо. Форвард вже навіть вивіз свій розкішний автопарк із туринського гаража. Ось і виходить, що конкретно для футболістів набагато важливіше виграти Кубок Італії. Це шанс не лише підсолодити невдалий сезон, але й з розмахом попрощатися з легендами.

В Бергамо все спокійніше. Стабільніше. Тобто команда Гасперіні зазнає трансформації, але результат залишається. Аталанта третій сезон поспіль гратиме в Лізі чемпіонів. Цей факт дуже тішить керівництво та головного тренера, які прирівнюють такі здобутки ледь не до чемпіонства. А й справді, їхній клуб доволі скромний, якщо не брати до уваги власне футбол. Ви не побачите Аталанту серед лідерів рейтингу покупців, а за рівнем зарплат вона поступається не лише усім визнаним грандам Італії, а й доволі скромним Торіно, Кальярі та Болоньї.

"Маліновський перетворює в золото все, до чого торкається": найкращий сезон українця, який випереджає топів Європи

На щастя, у футбол грають не гроші. Аталанта це доводить не перший сезон. Називати успіхи команди Гасперіні казкою вже стало дурним тоном. Це складний, збалансований та успішний проект, який не похитнувся навіть після втрати головної зірки. Єдине, чого не вистачає бергамаскам, – виграного трофея. Два роки тому вони вже були у фіналі Кубка, і навіть вважалися там фаворитом. Однак Лаціо та Сімоне Індзагі наочно показали, що у таких матчах потрібно трохи більше, ніж просто хороша гра.

З того часу, здається, Аталанта здобула решту необхідних компонентів. Йдеться передусім про досвід та характер. Джан П'єро Гасперіні навчив свої гравців вигризати перемоги, коли не все йде за планом. Команда стала гнучкішою і не залежить від форми якогось конкретного виконавця – результат можуть зробити відразу кілька лідерів. Один із них – Руслан Маліновський, який під кінець сезону набрав неймовірну форму. До слова, у останній очній зустрічі команд саме гол українця приніс Аталанті перемогу. Між іншим, першу в протистоянні з Ювентусом за останні 20 років.

Аталанта – Ювентус: орієнтовні склади:

Аталанта: Голліні – Толої, Ромеро, Джимсіті – Хатебур, Де Роон, Фройлер, Госенс – Маліновський – Мюрієль, Сапата

Ювентус: Буффон – Куадрадо, Де Лігт, К'єлліні, Даніло – Маккені, Бентанкур, Рабьйо, К'єза – Дибала, Роналду

Не зіграють: Коваленко (травма) – Бонуччі (травма), Алекс Сандро (дискваліфікація)

Аталанта – Ювентус: прогноз "Футбол 24" – 3:1

Букмекери вважають фаворитом фіналу Аталанту, але різниця у коефіцієнтах незначна – близько 0,40. Вважається, що варто очікувати на результативне протистояння. Це й зрозуміло. У Аталанти найкраща атака чемпіонату, але не дуже надійна оборона. У Ювентуса теж не все гаразд у захисті. Підопічні Андреа Пірло пропускали бодай один м'яч у останніх 14-ти матчах в усіх турнірах. Такого з командою не було з 1995-го. Натомість бергамаски у 2021 календарному році просто нестримні. "Нерадзуррі" програли лише один (проти Інтера) із 17 матчів, здобувши 13 перемог.

Також цікаво, що за трофей борються два "невдахи" двох попередніх розіграшів. Про невдачу Аталанти ми вже згадували, а Ювентус програв фінал 2020-го. Туринці спробують виграти Кубок у 14-й раз. У жодного іншого клубу немає бодай 10-ти перемог. Водночас Аталанта має шанс знову порадувати Бергамо великою перемогою вперше за майже шість десятиліть. Тоді, влітку 1963-го, "нерадзурі" били іншу команду з Турина.

Ліверпуль, Челсі та Лестер б'ються за ЛЧ, другий фінал Почеттіно з ПСЖ та надії на молодшого брата – топ-матчі мідвіку