УКР РУС

Спеція без Коваленка поступилась Ювентусу, Лаціо здолав Салернітану і піднявся у топ-4 Серії А, Аталанта програла Лечче

19 лютого 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В рамках програми дня у 23-му турі італійської Серії А заплановано кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 23-й тур

Аталанта – Лечче – 1:2

Голи: Хьойлунд, 87 – Сісей, 4, Блен, 74

Салернітана – Лаціо – 0:2

Голи: Іммобіле, 60, 69 (п.)

Нереалізований пенальті: Альберто, 89 (Лаціо)

Вилучення: Бронн, 89 (Салернітана, друга жовта картка)

Фіорентина – Емполі – 1:1

Голи: Кабрал, 85 – Камб'ягі, 29

Спеція – Ювентус – 0:2

Голи: Кін, 32, Ді Марія, 66

Рома – Верона – початок о 21:45

Коваленко відновився після травми – українець потрапив до заявки Спеції на матч з Ювентусом

Аталанта втратила місце в зоні ЛЧ, сенсаційно поступившись 13-й команді чемпіонату. У домашці з Лечче бергамаски примудрились пропустити гол вже на 4-й хвилині (шикарним дальнім пострілом відзначився Сіссей), а за 70 хвилин Блен подвоїв перевагу гостей. Дотепно, що підопічні Марко Бароні реалізували два удари з чотирьох за весь матч.

Команда Джанп'єро Гасперіні пробивали по воротах аж 20 разів, але провести гол вдалося аж на 87-й завдяки обрізці голкіпера. 1:2! На жаль для фанів "Богині", цей рахунок став остаточним. Внаслідок цієї поразки Аталанта опустилася на п'яту сходинку, пропустивши вперед Рому, хоча за очками у них рівність.

Салернітана на власному полі програла Лаціо. Команди завершили перший тайм без голів, а по перерві героєм зустрічі став Чіро Іммобіле. Форвард збірної Італії протягом дев'яти хвилин оформив дубль, забивши спочатку з гри, а потім з пенальті. Наприкінці матчу Бронн протягом хвилини отримав два "гірчичники" і привіз пенальті у свої ворота. Луїс Альберто з позначки не зумів переграти Сепе, але й двох голів виявилось достатньо, аби піднятись у топ-4 Серії А.

Фіорентина розійшлась миром з Емполі. Сусіди по турнірній таблиці обмінялись голами у кожному з таймів – гості вийшли вперед в середині першої сорокап'ятихвилинки, а господарі оформили камбек за 5 хвилин до завершення матчу. Команди продовжують ділити 13-14 сходинки у турнірній таблиці.

Ювентус на виїзді здолав Спецію. Кін в середині тайму в дотик елеганто переправив сферу впритирку з правою стійкою, а по перерві Ді Марія, який не провів на полі і десяти хвилин, потужно пробив з далекої відстані у дальній кут. Український півзахисник Віктор Коваленко нарешті оговтався від травми і потрапив у заявку своєї команди, однак весь матч просидів на лаві запасних.

Інтер перед ЛЧ дотиснув Удінезе – Лукаку двічі бив пенальті та забив вперше за півроку