УКР РУС

Дубль+асист Бейла приніс розгромну перемогу Тоттенхему, Ліверпуль перервав 4-матчеву безвиграшну серію здолавши Шеффілд

28 лютого 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 26-го туру англійської Прем'єр-ліги було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 26-й тур

Крістал Пелас – Фулхем – 0:0

Лестер – Арсенал – 1:3

Голи: Тілеманс, 6 – Луїс, 39, Ляказетт, 45+2 (пенальті), Пепе, 52

Тоттенхем – Бернлі – 4:0

Голи: Бейл, 2, 55, Кейн, 15, Моура, 31

Шеффілд Юнайтед – Ліверпуль – 0:2

Голи: Джонс, 49, Брайян, 64 (автогол)

Британська столиця прийняла чергове дербі. Фулхем прибув на Селхерст Парк із наміром перемогти й впритул наблизитися до Ньюкасла та Брайтона, які перебувають над зоною вильоту. "Коттеджери" зі старту взяли хід поєдинку під свій контроль, ледь не повністю перекривши кисень Пелас. Проте, перетворити ігрову перевагу в забиті м'ячі виявилося непросто. Зрештою, Фулхем не забив, і хай і не пропустив, але погіршив свої шанси на виживання.

Джеррард може очолити Ліверпуль після Клоппа

Натомість у Лестері вирішили довго не запрягати. Уже на 6-й хвилині Юрі Тілеманс обікрав опонента на правому фланзі, змістився до штрафного майданчика й крутим пострілом за діагоналлю у дальній кут змусив капітулювати Лєно. Надалі "лисиці" мали ще кілька нагод, аби закріпити власну перевагу, але не скористалися ними. За це Арсенал покарав під завісу першого тайму. До того ж, двічі. Спочатку Давід Луїс головою класно замкнув навіс Вілліана зі штрафного, а в доданий арбітром час Александер Ляказетт впевнено реалізував одинадцятиметровий за гру рукою.

Друга половина могла подарувати ще один камбек, адже Лестер вийшов відігратися. Проте, вже в дебюті "лисиці" втратили через травму Барнса, а за хвилину пропустили втретє. Це Вілліан у швидкій контратаці "канонірів" виклав м'яч під удар Ніколя Пепе, а той спокійно відправив "смугастого" в порожні ворота. Попри понад півгодини ігрового часу, господарі повернутися до гри не змогли. Арсенал навіть був ближчим до оформлення розгрому, та власні нагоди не реалізував.

Тоттенхем вирішив довго не тягнути із Бернлі – ще у першому таймі гості отримали три у свої ворота. Вже на 2-й хвилині відзначився Бейл, якому блискуче асистував Сон Хин Мін, а потім ще по одному до своїх активів записали Кейн та Моура. "Бордові" намагались нав'язувати боротьбу, однак їхні спроби були безрезультатними.

Після перерви дует Бейла та Сона зробив рахунок розгромним. Навіть після цього "шпори" не зупинились, і до кінця матчу раз за разом атакували ворота суперника, але більше забити не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Тоттенхема – 4:0.

Завдяки цій перемозі підопічні Жозе Моурінью із 39-ма очками піднялись на 8-му сходинку турнірної таблиці. Попереду Ліверпуль та Евертон, у яких на один заліковий бал більше (у "ірисок" ще й одна гра в запасі). Бернлі із 28-ма пунктами розташувався на 15-й сходинці чемпіонату.

Ліверпуль в останніх п'яти матчах АПЛ зазнав чотирьох поразок, тому у поєдинку з аутсайдером турнірної таблиці Шеффілдом підопічні Юргена Клоппа катастрофічно потребували перемоги.

Гольова засуха тривала до 49-ї хвилини, коли Джонс своєчасно опинився на добиванні у штрафному суперника і спрямував м'яч у практично порожні ворота. Трохи згодом, на 64-й, перевагу "скаузерів" закріпив Фірміно, який у карному майданчику навозив кількох захисників та пробив по воротах – м'яч рикошетом від оборонця влетів у сітку. Цей гол став останнім у матчі.

Завдяки набраним очками Ліверпуль на 6-й сходинці чемпіонату впритул наблизився до Челсі, який тепер випереджає мерсисайдців на один заліковий бал. Шеффілд так і залишився 20-м.

Зінченко – рекордсмен Манчестер Сіті у грі з Вест Хемом: нова роль та порівняння з гравцями Барселони і Баварії