УКР РУС

Крістал Пелас сенсаційно обіграв Ман Сіті, Ліверпуль втримав нічию з Брайтоном, Челсі розгромив Ньюкасл і пішов у відрив

30 жовтня 2021 Читать на русском

В рамках 10-го туру АПЛ було проведено 6 матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2021/22, 10-й тур

Лестер – Арсенал – 0:2

Голи: Габріел, 5, Сміт-Роу, 18

Бернлі – Брентфорд – 3:1

Голи: Вуд, 4, Лоутон, 32, Корне, 36 – Годдос, 79

Ліверпуль – Брайтон – 2:2

Голи: Хендерсон, 4, Мане, 24 – Мвепу, 41, Троссар, 65

Манчестер Сіті – Крістал Пелас – 0:2

Голи: Заха, 6, Галлахер, 88

Вилучення: Ляпорт, 45+2 (Манчестер Сіті)

Ньюкасл – Челсі – 0:3

Голи: Джеймс, 66, 77, Жоржінью, 81 (пен)

Уотфорд – Саутгемптон – 0:1

Гол: Адамс, 20

Програму дня в АПЛ відкривав поєдинок на Кінг Пауер Стедіум, де Лестер приймав Арсенал. Лондонці мали за плечима 8-матчеву безпрограшну серію у всіх турнірах (при 6-ти перемогах), а в разі звитяги над "лисами" вони б піднялися на п'яту позицію, впритул наблизившись до зони ЛЧ. Господарі в останніх турах теж виглядали сильно, але початок зустрічі з "канонірами" вони провалили – на 5-й хвилині Габріел вивів гостей уперед, замкнувши подачу з кутового, а на 18-й Сміт-Роу завдяки вдалому відскоку розстріляв ворота метрів з 14-ти. 0:2!

Ярмоленко дізнався суперника у чвертьфіналі Кубка англійської ліги

Змарнувавши ще кілька моментів у першому таймі, Арсенал ледь не пропустив зі штрафного – Ремсдейл перевів удар Меддісона в поперечку, а Габріел вибив м'яч з лінії воріт. Кращих нагод відзначитись голом у Лестер не було ні до перерви, ні після неї. Підопічні Мікеля Артети грали по рахунку і, зрештою, довели матч до комфортної перемоги. 0:2 – "каноніри" виходять на п'яту сходинку, порівнявшись за очками з четвертим Вест Хемом.

Ліверпуль приймав Брайтон. Вже на 4-й хвилині Хендерсон вивів господарів уперед, прийнявши пас від Салаха й метрів з 23-х вистріливши у дальній кут. Біссума через 13 хвилин відповів класним ударом, однак Аліссон перевів м'яч у стійку, та і до цього у гостей були гострі моменти. Мерсисайдці натяк зрозуміли, забивши другий гол на 24-й хвилині – це Мане замкнув подачу від Окслейда-Чемберлейна. Ще через 7 хвилин голкіпер Санчес при виносі влучив у Садьйо й привіз третій гол, але після перегляду повтору його скасували. М'яч зачепив руку сенегальця.

Брайтон не здавався, заслужено відквитавши один м'яч перед перервою завдяки пострілу Мвепу за комірець Аліссону. 2:1! Саме з цим рахунком команди відправились у роздягальні, а за 20 хвилин після відновлення гри "чайки" забили вдруге завдяки шикарній перепасовці Троссара з Лалланою – в її завершенні Леандро переграв Робертсона й пробив повз Аліссона. 2:2! В наступні ж 10 хвилин Брайтон міг і перемогу вирвати, однак дальній постріл Кукурельї голкіпер парирував, Мвепу запоров вихід віч-на-віч, а гол Троссара на 76-й скасували через офсайд.

Ліверпуль з великими труднощами вирівняв гру, але перемогти в ній було не дано. Нічия на Енфілді!

У паралельному поєдинку Манчестер Сіті приймав Крістал Пелас. Від "містян" очікувалась буденна перемога, але матч несподівано перетворився у справжнє жахіття для гранда. Вже на 6-й хвилині "орли" відкрили рахунок, скориставшись обрізкою господарів і розкатавши контратаку – Заха завершив її точним пострілом з лівого краю штрафного. Підопічні Пепа практично нічим не відповіли на цей гол, а перед перервою вони ще й у меншості залишились – Ляпорт збив Заха, а рефері розцінив порушення, як фол останньої надії. Червона картка.

На початку другого тайму Заха шокував вболівальників "містян", вирвавшись віч-на-віч і забивши другий гол, але взяття воріт скасували через положення поза грою. Сіті відповів голом Жезуса на 60-й хвилині, однак і його VAR не зарахував. Зрештою, у рівній боротьбі Крістал Пелас зумів добити гранда на 88-й хвилині, коли Галлахеру вдався точний удар – 0:2! Манчестер Сіті зазнав грандіозного фіаско.

Челсі приїхав у гості в Ньюкасл за черговою перемогою, однак у першому таймі "сороки" впевнено тримали лондонців на дистанції. Моментів до перерви не виникало, а от після неї "аристократи" притиснули господарів. Вже на 61-й хвилині забивати міг Джеймс, який класно пробив з відскоку (Дарлоу парирував), а на 66-й Ріс таки відкрив рахунок – він зіграв на підбиранні в штрафному й вистрілив у дев'ятку. 0:1!

Ще через 11 хвилин він же й закрив інтригу точним ударом метрів з 20-ти у правий кут. 0:2! Добив же Ньюкасл пенальті, який на 81-й хвилині реалізував Жоржінью. 0:3 – Челсі святкує розгромну перемогу й зберігає лідерство у таблиці АПЛ, відірвавшись від Ліверпуля на три очки, а від Ман Сіті аж на п'ять.

Бернлі на своєму полі несподівано влаштував побиття Брентфорду, забивши усі голи ще до перерви. Рахунок на 4-й хвилині відкрив Вуд, а на 15-й хвилині Корне забив другий м'яч у ворота "джмелів" – щоправда, його скасували через офсайд. Не біда! На 32-й хвилині Лоутон точним ударом головою подвоїв перевагу "бордових", а на 36-й все той же Корне, виконавши сольний прохід у штрафний, довів справу до розгрому. 3:0!

Брентфорд аж наприкінці зустрічі зумів розмочити рахунок зусиллями Годдоса, але це був лишень гол престижу. Фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Бернлі. Завдяки цій звитязі підопічні Шона Дайча покинули зону вильоту.

Саутгемптон на виїзді здолав Уотфорд. Поєдинок виявився веселим – захисники виносили м'яч з лінії воріт, моментів було вдосталь, та і швидкості були високими. Єдиний гол у зустрічі провів Адамс, який на 20-й хвилині виконав класний прохід на правий край штрафного й влучно пробив у ближній кут – 0:1! "Святі" святкують мінімальну звитягу.

Зінченко з натяком від Гвардіоли і секрет Ярмоленка: українське дербі в Лондоні очима англійських ЗМІ та фанатів