УКР РУС

Ліверпуль у божевільному матчі перестріляв Лідс завдяки хет-трику Салаха, Арсенал влаштував розгром Фулхему

12 вересня 2020 Читать на русском

Ліверпуль вирвав перемогу у Лідса, Арсенал на виїзді зганьбив Фулхем у рамках першого туру АПЛ. Рахунок та звіт про матч читайте на "Футбол24".

Чемпіонат Англії 2020/21, перший тур

Фулхем – Арсенал – 0:3

Голи: Ляказетт, 8, Габріел, 49, Обамеянг, 57

Крістал Пелас – Саутгемптон – 1:0

Гол: Заха, 13

Ліверпуль – Лідс – 4:3

Голи: Салах, 4 (пен), 33, 88, (пен), Ван Дейк, 20 – Харрісон, 12, Бемфорд, 30, Кліх, 66

Арсенал у першому турі сезону зустрічався із новачком АПЛ Фулхемом. "Канонірам" вдалось відкрити рахунок вже на 8-й хвилині матчу. Після плутанини у штрафному майданчику, м'яч на добиванні підхопив Ляказетт, який пробив практично у порожні ворота. "Дачники" намагались створювати хоч якісь моменти, але до кінця першого тайму змогли завдати лише один удар у площину воріт.

Фулхем – Арсенал: Ляказетт встановив унікальне досягнення у матчі-відкритті АПЛ

Одразу по перерві "каноніри" закріпили перевагу – це Габріел головою замкнув навіс з кутового від Вілліана. А на 57-й, той же Вілліан записав у свій актив другу результативну передачу. Він віддав довгу навісну на лівий фланг точнісінько на Обамеянга, який увірвався у карний майданчик і холоднокровним ударом у праву дев'ятку поставив у матчі крапку. Господарі ж, як і у першій половині зустрічі, завдали лише один удар у площину воріт за увесь тайм.

Нагадаємо, що для Вілліана цей матч був дебютним у складі "канонірів". Бразилець одразу завоював місце у стартовому складі і відзначився двома асистами.

Крістал Пелас приймав Саутгемптон. Ще на початку матчу господарі вийшли уперед завдяки голу Захи, який в дотик замкнув навіс Таусенда. Гостям ж, незважаючи на численні моменти, забити ніяк не вдавалось. По перерві "святі" могли залишитись у меншості після прямої червоної для Вокер-Пітерса, але після перегляду VAR арбітр змінив рішення і обмежився попередженням. До останніх секунд матчу Саутгемптон відчайдушно намагався відігратись, але злагодженні дії захисту Крістал Пелас і блискучі сейви голкіпера не дозволили це зробити.

Ліверпуль у божевільному матчі зустрівся із Лідсом. Мерсисайдці вже на 4-й хвилині заробили пенальті, який реалізував Мохамед Салах. Гості теж не змусили довго чекати, і на 12-й Харрісон, з меж штрафного майданчика, майстерно пробив у лівий нижній кут. Після цього команди обмінялись ще кількома голами – у господарів відзначився Ван Дейк і дубль оформив Салах, у гостей – Бемфорд, який бездоганно скористався помилкою захисника.

По перерві "білі" зуміли зрівняти рахунок – це Кліх, з меж карного майданчика, потужно пробив у дальній кут воріт. Здавалось, що гостям вдасться втримати нічию, але на 88-й Родріго завалив Фабінью, за що рефері призначив пенальті. Його реалізував Мохамед Салах, поставивши крапку в цьому матчі.

Вест Хем повинен побити трансферний рекорд заради одного з найкращих центрбеків АПЛ – Ярмоленко коштував втричі менше