УКР РУС

Арсенал переграв Бернлі, Ліверпуль втримав перемогу над Саутгемптоном: 2-й тур АПЛ, матчі суботи

17 серпня 2019 Читать на русском

Закінчилась денна программа 2-го туру англійської Прем'єр-ліги. Лондонський Арсенал переграв Бернлі, Норвіч розгромив Ньюкасл, Борнмут виграв у Астон Вілли, а Вотфорд зазнав поразки від Евертона.

Англія, Прем'єр-ліга, 2-й тур, матчі суботи

Арсенал – Бернлі – 2:1

Голи: Ляказетт, 13, Обамеянг, 64 – Барнс, 43

Астон Вілла – Борнмут – 1:2

Голи: Луїс, 71 – Кінг, 2 (пен), Вілсон, 12

Евертон – Уотфорд – 1:0

Голи: Бернард, 11

Норвіч – Ньюкасл – 3:1

Голи: Пуккі, 33, 63, 76 – Шелві, 90+4

Саутгемптон – Ліверпуль – 1:2

Голи: Інгз, 83 – Мане, 45+1, Фірміно, 71

Ярмоленко потрапив у заявку Вест Хема на матч із Брайтоном

"Каноніри" зуміли забити швидкий гол у ворота Бернлі: Себальйос подав кутовий, а Ляказетт на куті воротарського майданчика прийняв м'яв, протиснув двох оборонців і в падінні пробив у ближній кут воріт Поупа. Гості відігралися перед перервою, коли Давід Луїс проґавив діагональну передачу й дозволив Барнсу вискочити віч-на-віч із Лєно – 1:1! У другому таймі Арсенал в обороні зіграв надійніше, а в атаці вкотре довів своє лідерство Обамеянг. П'єр-Емерік на 64-й хвилині отримав пас від Себальйоса, наблизився до воріт і з лінії штрафного класно поклав у кут, забезпечивши другу перемогу лондонців у двох турах. Натомість Бернлі, хоч і програв сьогодні, та довів, що буде серйозним опонентом для грандів у цьому сезоні.

Борнмут ударно розпочав виїзний поєдинок проти Астон Вілли, заробивши і реалізувавши пенальті вже на 2-й хвилині зустрічі – голом відзначився Кінг. За 10 хвилин "вишневим" вдалося подвоїти перевагу зусиллями Вілсона, який відібрав м'яч у центрі й метрів з 30-ти потужно вистрілив у лівий кут. Від стійки сфера влетіла у ворота – 2:0. В середині другого тайму Дуглас Луїс шедевральним дальнім ударом у дев'ятку відквитав один гол, але на більшого Вілли не вистачило.

Вест Хем втратив перемогу над Брайтоном, Ярмоленко зіграв у матчі АПЛ вперше за 10 місяців

Норвіч проводив перший домашній матч у сезоні, приймаючи міцний Ньюкасл. Загалом, поєдинок виглядав рівно, але "канарки" діяли дещо настирніше й гостріше. Особливо активним був Теему Пуккі, який і відкрив рахунок на 33-й хвилині, скориставшись відскоком після розіграшу кутового – фінський нападник вистрілив з лівого краю карного майданчика в ближню дев'ятку. В середині другого тайму він оформив дубль, пробивши з тієї ж точки в той же кут, але низом – 2:0. Ньюкасл, який до того змусив Крула кілька разів виконувати красиві сейви, поплив, і на 76-й хвилині пропустив третій гол від все того ж Пуккі. Теему обігрався з Кантвеллом у штрафному та пробив Дубравку з близької відстані – 3:0. Лише в компенсований час "сорокам" вдалося розмочити рахунок зусиллями Шелві.

Ліверпуль після важкого поєдинку за Суперкубок приїхав у Саутгемптон, який дав дуже серйозний бій. У першому таймі гострішими були саме "святі", однак на перерву команди пішли за переваги Ліверпуля – це Мане у компенсований час вистрілив з лінії штрафного в дальню дев'ятку. В другому таймі почалися гойдалки, але клас гостей дав про себе знати. На 71-й хвилині Фірміно отримав передачу з лівого флангу, протягнув м'яч поперек карного майданчика й потужно пробив під ліву стійку – 0:2! Втім, мерсисайдці самі створили собі проблеми в кінці: на 83-й хвилині Адріан вибив м'яч прямо в Інгза, який стояв перед ним і скоротив відставання у рахунку. На жаль для господарів, цей гол виявився останнім у зустрічі.

Саутгемптон – Ліверпуль – 1:2 – відео голів та огляд матчу

Інший ліверпульський колектив – Евертон – у рідних стінах святкував мінімальну перемогу над міцним Вотфордом. Все вирішив гол на 11-й хвилині зустрічі: Дінь виконав прекрасну діагональ на лівий фланг, а Бернард, прийнявши її, пройшов на край штрафного, хитнув захисника та пробив низом у ближній кут – 1:0! Після цього Вотфорд тиснув протягом усього матчу, однак блискуча гра Піфкфорда та невезіння гостей не дозволили зрівняти рахунок. Евертон набрав перші три очки в чемпіонаті.

"Першим приїхало Динамо": Зінченко очима батьків і Ман Сіті – як з українського містечка видряпатись на вершину АПЛ