УКР РУС

Борусія Д поступилась Герті і відпустила Баварію у відрив, Армінія здолала РБ Лейпциг, Айнтрахт переграв Майнц

18 грудня 2021 Читать на русском

У суботу 17-й тур чемпіонату Німеччини продовжили шість матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 17-й тур

Айнтрахт – Майнц – 1:0

Гол: Ліндстрьом, 35

Бохум – Уніон Берлін – 0:1

Гол: Крузе, 16

Хоффенхайм – Борусія М – 1:1

Голи: Акпогума, 90+1 – Емболо, 35

РБ Лейпциг – Армінія – 0:2

Голи: Серра, 57, Окугава, 75

Вилучення: Клос, 70 (Армінія, червона картка)

Гройтер Фюрт – Аугсбург – 0:0

Герта – Борусія Д – 3:2

Голи: Бельфоділ, 51, Ріхтер, 57, 69 – Брандт, 31, Тіггес, 83

Баварія розгромила Вольфсбург – рекорд Лєвандовскі та гол+пас Мюллера у 400-му матчі в Бундеслізі

Айнтрахт протягом першого тайму майже вдвічі переважав свого сусіда по турнірній таблиці – Майнц – практично у всіх компонентах гри. Бажання забити, зрештою, втілилось у гол Єспера Ліндстрьома за десять хвилин до перерви. Другий тайм минув у рівній боротьбі і зафіксував мінімальну перемогу господарів.

Уніон забив у ворота Бохума ще до середини тайму: Крузе потужним ударом у дев'ятку вивів берлінців вперед. Цей гол виявився єдиним у матчі і підняв берлінців вже на шосту сходинку турнірної таблиці.

Хоффенхайм міг виходити вперед у матчі з менхенгладбаською Борусією на 12 хвилині: Рюттер замикав передачу у кут воріт, але Зоммер встиг зреагувати і потягнути сферу. Згодом Штіндль та Кадержабек обмінялись небезпечними моментами, але знову вище всяких похвал зіграли кіпери. За десять хвилин до перерви Емболо з другої спроби таки пробив Бауманна, після навісу з кутового.

Господарі значного додали після відпочинку і таки забили: вже у доданий час Акпогума, який тільки-но вийшов на заміну, вкрав у "жеребців", здавалося б, 100-відсоткові три очки.

РБ Лейпциг, який володів значною перевагою у першому таймі матчу з Армінією, пропустив за мить до перерви. Однак, гол Окугави скасували через офсайд. Отримати такий подарунок у роздягальню від відвертого аутсайдера було б серйозним ляпасом, тож вболівальникам "биків" відлягло. Проте іншої думки були гості, які після відпочинку знову вийшли вперед – цього разу у межах правил. В середині другої сорокап'ятихвилинки Клос побачив перед собою жовту картку, яка за мить перетворилась на червону – арбітр за допомогою VAR вирішив залишити білефельдців у меншості. Та це не завадило їм подвоїти свою перевагу – Окугава на 75-й хвилині вгатив круглого у нижній кут воріт. Сенсаційна перемога Армінії!

Бельфоділ ледь не вивів Герту вперед у поєдинку з Борусією Д вже на 6-й хвилині – лише реакція Хіца дозволила йому у стрибку кінчиками пальців змінити тракеторію польоту м'яча. "Джмелі" відповіли моментами від Меньє (простріл у штрафний майданчик) і Ройса (вихід на побачення зі Шволовим). За мить Марко головою замикав навіс і дивом не влучив у сітку. Тим нелогічнішим став гол берлінців – Маоліда замкнув простріл Пекаріка. На щастя для гостей, VAR угледів у епізоді офсайд і на табло знову засяяли нулі. В середині тайму Борусія таки забила – Бранд після осічки захисника отримав сферу на лівому фланзі, увірвався у штрафний і легко перекинув шкіряного через голкіпера.

По перерві Герта зрівняла – Бельфоділ метеором промчав лівим флангом, під опікою захисників увірвався у штрафний майданчик, вийшов сам на сам, перехитрив Хіца і відзначився у Бундеслізі вперше з 2019 року. За трохи божевільний гол забив Ріхтер, поціливши з лінії штрафного у дев'ятку і справи "джмелів" стали кепськими. В середині тайму Герта оголосила вирок "джмелям" – з пострілом Бельфоділа Хіц впорався, але на добивання від Ріхтера кіпер вже не встиг. Під кінець матчу Тіггес, який тільки вийшов на заміну, головою скоротив відставання дортмундців до мінімуму, вперше торкнувшись м'яча. На більше, однак, не вистачило часу – Борусія відпустила Баварію у відрив, збільшивши відставання від мюнхенців вже на 9 очок.

У ще одному матчі Гройтер Фюрт і Аугсбург розійшлися миром.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ НІМЕЧЧИНИ