УКР РУС

Аріс – Динамо: екс-рефері ФІФА знайшов кричущу помилку арбітра, від якої постраждали кияни

11 серпня 2023 Читать на русском

Відомий колишній український рефері Мирослав Ступар оцінив арбітраж матчу Аріс – Динамо (1:0) у 3-му раунді кваліфікації Ліги конференцій.

Як відомо, долю матчу в Греції вирішив єдиний гол із пенальті, призначений за гру рукою Олександра Сироти. Кияни теж могли отримати право на 11-метровий, проте падіння Віталія Буяльського залишилося без уваги австралійського арбітра Джарреда Джіллетта.

Аріс – Динамо – 1:0 – відео гола і огляд поєдинку Ліги конференцій

"У центрі уваги оглядачів опинилися два епізоди: з призначенням пенальті у ворота динамівців та ігнорування арбітром фолу захисника греків на Буяльському. Оскільки був дотик м'яча до руки Сироти, то покарання було справедливим. На жаль, тут є вина стопера киян, який у момент удару не контролював свої руки.

Щодо падіння Буяльського, то арбітр мав повне право призначити 11-метровий. Оборонець господарів штовхнув динамівця в карному майданчику, коли той рвався до воріт. До речі, в цьому епізоді рефері був явно непослідовний. Якщо вже не призначив пенальті, то повинен був показати Буяльському жовту картку за симуляцію. Цього не сталося.

Звичайно, коли б на матчі в Салоніках працювала система VAR, то в арбітра була б можливість виправити свою помилку, і тоді справедливість би перемогла", – розповів Ступар у коментарі Sport.ua.

Матч-відповідь Динамо Київ – Аріс відбудеться 17 серпня у Бухаресті. Для виходу у раунд плей-офф кваліфікації Ліги конференцій "біло-синім" потрібно відіграти виїзну поразку 0:1.

Динамо стартувало в Лізі конференцій з поразки від Аріса – клоунада захисників, Бущан дарує надію, питання до арбітра