УКР РУС

Бразилія вдесятьох не дотиснула африканців, Аргентина реабілітувалася за провал на старті Олімпіади, цирк Нової Зеландії

25 липня 2021 Читать на русском

Сьогодні відбуваються матчі другого туру футбольного турніру Олімпійських ігор в Японії. Огляд поєдинків читайте на "Футбол 24".

Олімпійські ігри, 2 тур

Єгипет – Аргентина – 0:1

Гол: Медіна, 52

Бразилія – Кот-д'Івуар– 0:0

Вилучення: Луїс, 13 – Ебуе, 79

Нова Зеландія – Гондурас – 2:3

Голи: Какаче, 10, Вуд, 49 – Пальма, 45+1, Обрегон, 78, Рівас, 87

Після фіаско в першому турі Аргентина не мала права на помилку, але в суперниках був солідний Єгипет, який грубою грою зупинив Іспанію. Сьогодні футбол також не відзначався особливою коректністю – футболісти не соромилися стрибати один одному в ноги.

Аргентина більше володіла м'ячем, але створила не так багато. Дальній удар Гайча в стійку довго залишався найкращим моментом. Натомість африканці гостро відповідали в контратаках і добре оборонялися. Здавалося, назріває чергова сенсація на Олімпіаді.

Однак по перерві аргентинці забили курйозний гол після кутового, який став переможним. Захисник Ланса Медіна добив м'яч у порожні ворота після відскоку. Єгипет додав активності, влаштував навалу і створив низку чудових нагод зі стандартів, однак відігратися не зумів. Аргентина набрала 3 очки та піднялася на друге місце групи С, а Єгипет залишився останнім у квартеті.

Франція відскочила в божевільному матчі на Олімпіаді – хет-трик Жиньяка покарав ефектну команду з захисником Миная

*****

В одному з центральних матчів ігрового дня зустрілися збірні Кот-д'Івуару та Бразилії. Ключовий епізод трапився вже на 13-й хвилині, коли помилився Дуглас Луїс. Хавбек Астон Вілли пропустив за спину Дао, після чого легким дотиком зірвав вихід сам на сам. Арбітр спершу показав йому жовту картку, але з допомогою VAR змінив рішення та вилучив Луїса.

Залишившись у меншості, Бразилія віддала супернику ініціативу. У складі івуарійців виділялися Кессьє і Діалло, які потурбували голкіпера непоганими дальніми ударами. Амад загалом був націлений на ворота, але забити ні йому, ні партнерам не вдавалося. Бразилія більш-менш зберігала контроль над ситуацією.

А в другому таймі вже не було зрозуміло, хто має чисельну перевагу. "Селесао" додали, позбавили африканців м'яча та час від часу створювали моменти. Статистика ударів по перерві – 7:0 на користь Бразилії. Міг забивати Кунья, активним був Клаудінью, але бракувало гола. Рішарлісон не показав і половини того, що було проти Німеччини. Матч завершився нульовою нічиєю. Бразилія та Кот-д'Івуар з 4 очками лідирують у групі D.

*****

Нова Зеландія програла Гондурасу в матчі з космічними помилками. Какаче розкішним голом вивів НЗ вперед, але представники Океанії примудрилися пропустити два кумедні голи.

Спершу помилився голкіпер:

А потім "відзначився" і захисник: