УКР РУС

Арбітр рівня ЛЧ отримав у обличчя від президента клубу і пережив жорстоке лупцювання – він скандально судив Динамоfire

12 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Андрій Булеца

Абсолютно дика історія трапилася в елітному дивізіоні Туреччини. Після матчу побили головного арбітра.

Анкарагюджю приймав Різеспор в рамках 15-го туру місцевого чемпіонату. Арбітр Халіл Мелер скасував гол і вилучив гравця господарів, але це не заважало їм вигравати до останніх секунд матчу. Різеспор зрівняв рахунок на 90+7-й хвилині, а після фінального свистка почалося справжнє свавілля.

Арбітр вдарив гравця ножем під час бійки на футбольному полі – подробиці страхітливої історії

Президент Анкарагюджю Фарук Коджа в супроводі ще кількох людей вибіг на поле, наблизився до Мелера і вдарив того кулаком в обличчя. Рефері впав на газон, де його продовжували штурхати ногами. Здичавілу "зграю" Коджі ледь відвели вбік, а Мелер підвівся з чималою гематомою біля лівого ока. 37-річному арбітру надали першу допомогу в суддівській кімнаті і відвезли до лікарні. Дії Коджі засудив власний клуб і навіть президент Туреччини Реджеп Ердоган.

Додамо, що Мелер – один з найстатусніших суддів Суперліги і регулярно отримує призначення на матчі ЛЧ (три лише на цьому груповому етапі). Динамо має не найкращі спогади про нього, оскільки турок у листопаді 2021 року не призначив для киян чистий пенальті проти Баварії в програному матчі ЛЧ (1:2).

Суперінсайд про Роналду, спроба "віджати" Фенер і дружба з чемпіоном світу: міфи та факти про вплив Ердогана на футбол