УКР РУС

ЧС-2018 Колумбія – Англія: команда Саутгейта драматично виходить в 1/4, або Коли Харрі зустрів Єррі

4 липня 2018 Читать на русском

Колумбія та Англія зіграли в матчі 1/8 фіналу ЧС-2018. Рахунок та звіт про матч читайте на сайті "Футбол 24".

Матч Колумбія – Англія розпочався о 21:00 за київським часом. В основний та додатковий час команди переможця не визначили (1:1). А в серії пенальті перемогли англійці з рахунком 4:3.

Колумбія – Англія – відео голів

Перший небезпечний момент у матчі створили англійці. Єррі Міна, постелившись у підкаті, рукою необачно зупинив прорив Рахіма Стерлінга за декілька метрів до штрафного майданчика збірної Колумбії. Стандарт довірили виконувати Ешлі Янгу, який цілив у далью дев'ятку, але Оспіна кулаками відбив м'яч.

Колумбія – Англія: онлайн-трансляція матчу 1/8 фіналу ЧС-2018

Дебют зустрічі повністю залишився за Командою Саутгейта, яка ледь не відкрила рахунок на 16-й хвилині. Харрі Кейн після навісної передачі Тріпп'єра на дальню стійку головою пробив вище воріт. Збірна Колумбії без травмованого Хамеса за перші 20 хвилин гри не створила жодної гостроти біля володінь Пікфорда. Майже усі намагання "кафетерос" вибігти у швидку контратаку захлинались ще в центрі поля.

Починаючи з середини першого тайму команди почали заколисувати фанатів, що зібрались на Спартак Арені, дуже сумним футболом. Лише на 40-й хвилині, коли багато хто вже заснув від нудьги, публіку вирішили повеселити Барріос та Хендерсон. Кейн у боротьбі з Лермою заробив перспективний штрафний удар, виконання якого затягнулось на тривалий час через невеличку сутичку між хавбеками. Барріос двічі буцнув півзахисника Ліверпуля головою в груди, а той, а-ля Неймар, артистично повалився на газон. Колумбієць у підсумку отримав жовту картку, а Тріпп'єр виконав стандарт невдало.

В дебюті другого тайму Англія заробила безглуздий пенальті. Санчес руками відверто завалив Кейна у штрафному майданчику під час кутового біля воріт Колумбії, а рефері Марк Гейгер без вагань вказав на "позначку". Харрі Кейн виконав вирок дуже впевнено та забив свій 6-й гол на Мундіалі, потужно вистріливши по центру воріт.

Після забитого м'яча гра трішки відкрилась і Англія одразу могла забивати вдруге. Тріпп'єр виконав вже фірмову навісну передачу на дальню стійку, а Деле Аллі головою пробив над поперечкою.

На 77-й хвилині, отримавши багато вільного простору, Англія могла подвоїти свою перевагу. Лінгард на крейсерський швидкості увірвався у карний Колумбії та був збитий захисником, однак Гейгер вирішив, що колумбієць відтер вінгера МЮ корпусом.

Після цього вже неабияк пощастило команді Саутгейта, яка провалилась в обороні. Бакка протягнув м'яч до штрафного майданчика Англії та переадресував сферу на Куадрадо, який метрів з 13-ти без жодної опіки вистрілив на трибуни.

Коли англійці подумки вже почали святкувати перемогу, Єррі Міна створив чергове диво на Мундіалі. Пікфорд після потужного дальнього удару Урібе перевів м'яч на кутовий, на розіграш якого пішов навіть Оспіна. Але героєм Колумбії знову судилось стати захиснику Барселони Єррі Міні. На 90+3 хвилині 23-річний оборонець головою забив свій третій гол на чемпіонаті світу та перевів матч в овертайм.

Окрилена успіхом команда Пекермана набагато активніше провела перший екстра-тайм. Дуже близьким до успіху був Фалькао, однак його удар головою пройшов поруч з ближньою стійкою. Пікфорд у цьому епізоді був безсилим.

Англія була гострішою у другому екстра-таймі. Спочатку Роуз дивом не влучив у ворота з гострого кута, а згодом Дайєр головою вистрілив над поперечкою.

Не зумівши забити в додатковий час, долю путівки в 1/4 фіналу команди повинні були визначити в серії пенальті. У колумбійців схибили Урібе та Бакка, тоді як англійці зробили на один промах менше – не забив Хендерсон. Вирішальним виявився удар Дайєра, який вивів "трьох левів" у чвертьфінал, де на команду Саутгейта чекає Швеція.

Дуже мало футболу від команди Саутгейта

Англія ще раз підтвердила реноме збірної, яку сильно переоцінюють. Підопічні Саутгейта продемонстрували дуже сіру гру на Спартак Арені і наразі складно зрозуміти, за рахунок чого вони збираються нарешті вибороти щось серйозне на чемпіонаті світу. Принаймні, збірна Швеції, наступний суперник "трьох левів", виглядає набагато цікавіше. Англія, маючи у своєму складі чимало швидких та технічних гравців, переважно загрожувала воротам Оспіни після навісних передач чи стандартів. З позиційними атаками – все складно. Звісно, десь до 85 хвилини тріумф англійців виглядав цілком заслужено, але коли Колумбія стала Колумбією, почавши діяти швидко та напористо, британці просто випарувались... за що й поплатились після гола Єррі Міни.

Колумбію, яка змушена була обходитись без своєї головної зірки Хамеса Родрігеса, навпаки, можна похвалити лише за божевільну кінцівку, коли команда Пекермана нарешті показала неймовірну пристрасть. "Кафетерос" навіть могли вирвати перемогу, якби тотально загублений Радамель Фалькао реалізував свій єдиний супермомент та влучив у ворота Пікфорда ударом головою. В цю мить схопився за серце не один англійський фанат, а, можливо, й сама Королева.

Коли Харрі зустрів Єррі

Кейн – чи не єдина світла пляма у грі збірної Англії. Форвард Тоттенхема тримає марку та після феєричного клубного сезону продовжує штампувати голи й на чемпіонаті світу. У матчі проти Колумбії Харрі забив свій 6-й гол на Мундіалі, одноосібно очолюючи перегони бомбардирів. Так, половину своїх м'ячів 24-річний форвард провів з пенальті, але це ще також потрібно вміти. Не вірите? Тоді запитайте у Мессі чи Роналду. Далеко не кожен гравець так холоднокровно, як Кейн, пробиває з "позначки". В серії пенальті, до слова, він також продемонстрував свої сталеві нерви, і не лише нерви... Крім цього, Харрі завжди опиняється у потрібному місці в потрібний час та регулярно нав'язує силову боротьбу оборонцям. Саме так він заробив свій "11-метровий". Поки в Англії є Кейн, вона може сподіватись на щось серйозне.

Якщо хтось і міг покінчити з мрією Харрі Кейна на ЧС-2018, то це – Єррі Міна. Дивлячись на гру захисника Барселони в Росії, доволі важко зрозуміти, чому Ернесто Вальверде так хоче здихатись переспективного та результативного захисника. Можливо, Міна іноді дійсно стає справжньою "міною" для своєї команди, втрачаючи позицію, але у грі на другому поверсі – це просто монстр. 23-річний центрбек забив три голи на чемпіонаті світу після стандартів. Зрештою, саме завдяки йому Колумбія вийшла з групи та продовжувала мріяти у матчі з Англією. Цьому хлопцеві, здається, байдуже, кому забивати – Польщі, Сенегалу чи Англії. Єррі, зустрівшись з грізним Харрі, зовсім не наклав в штани, а ще раз довів, що заслужив на шанс в Барсі.

Цікаві факти

– Кейну знадобилось лише 3 матчі, щоб забити 6 голів на чемпіонаті світу. Це – другий найкращий показник в історії.

– Міна став 3-м захисником в історії після Брайтнера та Бреме, який забивав 3 голи на одному Мундіалі.

– Міна – єдиний оборонець в історії чемпіонатів світу, який забивав три голи головою на одному турнірі.

– Англійці вперше в історії перемогли в серії пенальті на чемпіонаті світу. На Євро "три леви" також програли три серії пенальті і виграли лише одну – в чвертьфіналі з Іспанією 1996 року.

ЧС-2018, 1/8 фіналу

Колумбія – Англія – 1:1 (пен – 3:4)

Голи: Міна , 90+3 – Кейн, 57 (пен)